“Karpuz peynir yiyerek dost olacağız”

Kudüs’te düzenlenen Buluşma Noktası adlı kültür festivaline katılan Yahudi, Müslüman ve Hıristiyan şehir sakinleri her kesimden insanın bu topraklarda çocukları ile huzurlu bir hayat yaşamak istediğini belirttiler.

Dünya
26 Temmuz 2013 Cuma

Festivalde katılımcı ve ziyaretçilere başta karpuz peynir tabağı olmak üzere bölgeye has meyveler ikram edilirken, Arap ve Yahudi kültüründen şiirler okundu ve göbek dansı gösterileri yapıldı.

Festivali izleyen gazeteciler büyük bir karpuzu tek başına yemenin imkansız olduğuna kani olurken karpuz dilimini ikram eden Kudüs’lü Arap  Nader Hüseyin basın mensuplarına hitaben şöyle konuştu: “ Biz Arap, Yahudi hep beraber bir şehirde yaşıyoruz, onlarca Yahudi arkadaşım var, her zaman birbirimize yardım etmekten zevk duyuyoruz. Hepimiz yaşamak ve çocuklarımızı daha iyi şartlarda huzur içinde büyütmek istiyoruz". 

Festivali organize eden İsrailli Hamutal Vachtel’de yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. “ Belki size aptalca gelebilir ama bazen birbirinden uzak kesimlerin bir araya gelerek sadece oturup karpuz yemesi görünmez duvarları yıkabilir. Gerçek barış olacak ise; burada insanların bir araya geldiği böylesi faaliyetler ile olacaktır."