ABD’deki TV şovuna Yahudilerden büyük tepki

Dünya
25 Temmuz 2013 Perşembe

Long Island’da yaşayan Yahudileri narsist, zenginlik içinde hayatını süren ve Şabat yemeklerinde içki içip kavga çıkaran insanlar olarak gösterdiği için eleştirdi.

Demokrat Partili İsrael, “Yahudileri bu şekilde lanse etmek televizyon dünyasında gördüğüm en karşı çıkılması gereken durum,” diyerek TV kanalının her bölüm öncesinde programın gerçeği yansıtmayan hikâyeler üzerine kurgulandığını belirtilmesinin gerektiğini söyledi. Bravo kanalı ise yayına yeni başlayan dizinin üç hafta boyunca bir milyon izleyici yakaladığını ve bunun ratingler açısından başarı olduğunu belirtti. Kanal temsilcisi Jodi Davis, dizide Long Island’da yaşayan altı genç, eğitimli, bekar ve Yahudi kadının olduğunu ancak bu karakterlerin Long Island’daki Yahudilerin tamamını temsil etmediğini belirtti.

Ancak, Holokost Enstitüsü eski başkanlığını da yürütmüş olan İsrael, dizinin izleyiciler için oldukça yanıltıcı olduğunu ve Yahudilerin narsist, paragöz ve kavgalı içkili Şabat kutlamaları yapan bireyler olarak lanse edilmelerinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.