Futsal ve basketbolda hayal kırıklığı

İsrail’deki 19.Maccabiat Oyunları’nda pazar günü ülkemiz adına önemli basketbol ve futsal maçları vardı. İki takımımız da Arjantin karşısında sahaya çıktı. Fakat iki takımımız da sahadan boynu bükük şekilde ayrıldı. Küçük erkek basketbol takımımız sürpriz bir şekilde 71-18 ile yenildi. Yorgunluk belirtileri görülen ve bir türlü oyuna giremeyen takımımız Arjantin’in bütün sahaya yaydığı etkili savunmasıyla da karşılaşınca skor bulmakta zorlandı ve yaklaşık 60 sayılık bir fark ortaya çıktı.

İgal MEVORAH Spor
25 Temmuz 2013 Perşembe

Ayrıca maç skor ne olursa olsun çok gergin bir ortamda oynandı ama bu gerginlik seyirciye ve maç sonrasına yansımadı.

 

 

 

Futsal takımımız ise, çok inançlı çıktığı maçı maalesef 7-1 kaybetti. 2-0 ile başlayan Arjantin’e, penaltı ile gol atan ve umutlanan milli takımımız üst üste yediği gollerle yıkıldı ve maçın skorunun oluşmasına engel olamadı. Sahada çok iyi bir oyun sergileyen takımımız hakem hatalarından şikayetçi olsa da, yinede Türk kafilesinden ve maçı izleyenlerden övgü almayı başardı.

 

Pazartesi günü, basketçilerimizi oldukça zor bir maç bekliyordu. Küçük basket takımımız saat 16.00’da Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaştı. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen ABD, sahadan 100-25’lik skorla galip ayrıldı.

 

Ancak en çok yüreklerimizi burkan maç futsalda oldu. Öyle ki, futsal takımımız son beş dakikaya 1-0 önde girmişti. O sırada ne olduysa takımımız dört dakikada kalesinde iki gol gördü. Gerek mücadelesiyle gerek ise oyunuyla galibiyeti sonuna kadar hakkeden futsal takımımız, sahadan boynu bükük ama alkışlar eşliğinde ayrıldı. Futsal takımımız, önündeki iki maçı alması takdirde gruptan çıkabilecek. Futsal takımımız, İngiltere ve ispanyayla oynayacak. Öte yandan masa tenisi takımımız da İngiltere’ye 3-2 yenilerek, 16 takım arasında altıncı oldu.