Cemaat yönetiminin ada ziyaretleri

Toplum
24 Temmuz 2013 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta sonu Türk Musevi Cemaati ve Büyükada Musevi Cemaatini temsilen Türk Musevi Cemaati Başkanı İzak İbrahimzadeh, Başkan Vekili Jojo Nassi, Büyükada Hesed le Avraam Sinagogu Vakfı Başkanı Kurtuluş Morhayim, Yıldırımspor Büyükada Tesisleri sorumlusu Jak Kumru, Hahambaşı Müşaviri Yaşar Bildirici ve geçmiş dönem Başkanları’ndan Silvyo Ovadya’dan oluşan heyet önce kısa bir süre önce göreve gelen Adalar Emniyet Müdürü Timuçin Başar ‘ı ziyaret etti. Samimi bir havada geçen görüşmede adaların toplumumuz açısından taşıdığı önem  dile getirildi. Emniyet Müdürü Başar Cemaat temsilcilerini karşılamaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Ardından Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu’na yapılan ziyarette Belediye Başkan Vekili Raffi Hermon ve  İdari Başkan Yardımcısı Cevahir Karabulut  da yer aldılar. Adaların sorunları ve belediyenin yapmış olduğu faaliyetlerin belirtildiği sohbet samimi bir ortamda gerçekleşti. Başkan Farsakoğlu Yassıada ve Sivriada’nın imara açılmasıyla ilgili olumsuz görüşlerini de heyetle paylaştı.

Heyet, Başkan’a ‘Osmanlı’da Yahudi Kıyafetler’ adlı serginin kitabını hediye etti. Görüşme bitiminde Belediye Başkanlığı ile müzenin yayınlamış olduğu Adalarla ilgili bir dizi kitabı hediye olarak kabul edildi.