Hahambaşı Şabat Nahamu’da Büyükada Sinagogu’ndaydı

Türk Yahudi Cemaati Hahambaşı Rav İsak Haleva, Tişa BeAv’dan sonraki, 20 Temmuz Cumartesi günü Büyükada Hesed LeAvraam Sinagogu’nu ziyaret etti

Toplum
24 Temmuz 2013 Çarşamba

Sinagog Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rafael Habip, her yıl olduğu gibi bu yıl da, özel bir Şabat olan Şabat Nahamu-Teselli Şabatı’nda, tüm sinagogun, Hahambaşı Rav Haleva’yı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra söz alan Hahambaşı, sabah duası sırasında orada bulunan cemaat ve devlet yetkililerine hoş geldiniz dedikten sonra, Tora’nın o hafta okunan bölümü hakkında farklı yorumlar yaptı.

Duada Adalar Belediye Başkan Vekili Rafi Hermon, Anadolu Kulübü Başkanı Maral Öztekin, Adalar Emniyet Müdürü Timuçin Başar, Adalar Asayiş Güvenlik Derneği Başkanı Osman Öztürk, Adalar Su Sporları Kulübü Başkanı Adnan Demir, Cemaat geçmiş dönem Başkanı Silvyo Ovadya, Neve Şalom Vakfı Başkanı Daryo Katalan, Aşkenaz Cemaati Başkanı Bünyamin Poluman, Başkan Vekili Jozef Nassi, Cemaat Başkan Vekili Moris Levi, Hahambaşı Müşaviri Yaşar Bildirici, Ortaköy Etz Ahayim Sinagogu Rav Akaali Rav Nafi Haleva ve yurt dışından gelen R.Chaim Seidler-Feller, Dr. Doreen Seidler-Feller ve Kantor Hazan Simon Kohen’e de hazır bulundular.