19.Maccabiat Oyunları açılışı bu sene Kudüs’te

18 Temmuz Perşembe akşamı (bugün) Kudüs’te açılışı yapılacak olan Maccabiat Oyunları İsrailve diaspora Yahudilerinin kaynaşmasına vesile oluyor.

Dünya
18 Temmuz 2013 Perşembe

Bu yıl İsrail’in Kudüs şehri perşembe gecesi Teddy Stadyumu’nda 32.000 izleyicinin katılacağı 19. Maccabiat Oyunlarıaçılışına ev sahipliği yapıyor. İsrail BaşbakanıBinyaminNetanyahu ve Devlet Başkanı ŞimonPeres’in 71 ülkeyi temsil eden9000 sporcuyu açılış töreninde onurlandıracağı bildiriliyor.

 

Açılış, atletlerin geleneksel resmigeçit töreni eşliğinde,Maccabiat meşalesinin yakılmasıyla başlayacak. Ardından,İsrailli ünlü müzisyenler Rami Kleinstein veHarelSkaat’ın yanı sıra, İsrail doğumlu kemancı Miri Ben Ari; Kanada doğumlu şarkıcı KathleenReiter ve“The Voice Israel” ile “The X Factor” (ABD) müzik yarışma programları finalisti şarkıcı CarlyRoseSonenclarda sahne alacaklar.

Birçok yarışmacı için Maccabiat Oyunları bir aile geleneği olarak da biliniyor. 1997 yılında genç bir delikanlıyken Avustralya’dan katılan Adam Joseph,2005 yılı oyunlarında eşi Bec ile tanıştı. Çift bu yıl, 18 aylık bebeklerini de yanlarına alarak Avustralyalı kadın veerkek futbol karşılaşmasında yedek oyuncu olarak yer alıyorlar.

Aile geleneğine uyan diğer yarışmacılar ise Hindistan’dan katılan iki baba ve iki oğul, tenis ve çiftli masa tenisi alanında boy gösteriyorlar. Cuma günü Ashdod’da gerçekleşecek heyecanlı kriket oyunu da merakla beklenen maçlar arasında yer alıyor. Hindistan Milli takımında yer alan Jitesh ve RoshanBangera, seneler önce İsrail’e göç etmiş ve İsrail’i temsil eden büyük kardeşleri Shailesh karşısında oynayacaklar.

30 Temmuz’a kadar sürecek oyunlar, yine etkileyici bir kapanış töreniyle sona erecek.