İzmir Yahudi Cemaati´nden kısa kısa...

Viki Kalderon’un öğrencileri dünya ikincisi oldular

Toplum
17 Temmuz 2013 Çarşamba

15-22 Mayıs tarihleri arasında Endonezya’nın Bali adasında gerçekleşen International Conferance of Youth Scientists (Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı)’na öğretmenleri Viki Kalderon rehberliğinde katılan İzmir Özel Çakabey Okulları 11. sınıf öğrencileri büyük bir başarı göstererek “Life Science” dalında yarışan 28 proje içinde moleküler biyoloji alanında dünya ikincisi olarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdılar. 2005 yılından beri Özel Çakabey Okullarında Fen Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yapan Viki Kalderon bugüne kadar birçok bilimsel proje hazırlama yarışlarında rehberlik ettiği öğrencilere uluslararası, ulusal ve il bazında ilk üç dereceler kazandırdı. Viki Kalderon yarışma ile ilgili olarak “ Bu büyük organizasyon 14-18 yaş arası gençleri bilimle buluşturdu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler bir hafta boyunca fen bilimleri alanında bilgilerini paylaştılar. Bu müthiş ortamda, öğrencilerimizin büyük başarısından gurur duyduk. Gelecekte fen bilimleri alanında fark yaratacak gençler yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

 

Hayim Arditi’nin pul sergisi

İzmir’in sevilen simalarından Hayim Arditi, yıllarını verdiği pul koleksiyonunun bir kısmını oluşturan “Filatelide Gemiler” temalı bölümünü 6 Mayıs 2013’te, PTT’nin Cumhuriyet Meydanındaki binasında sergiledi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta Hayim Arditi sergisi için“Filateli başı sonu olmayan engin bir deniz gibidir. Profesyonel pul koleksiyoncularının, koleksiyonlarını oluştururken kendilerine az sayıda tema seçmeleri ve o temalara odaklanmaları gerekir. “Gemi” teması benim tutkularımdan biriydi. Dünyanın birçok ülkesinde çıkan bu az sayıda pulları arayıp bulmak, satın almak, başka ülkelerdeki filatelistlerle değişimlerde bulunabilmek için dostane ilişkiler kurmak oldukça zaman alıcı ve meşakkatlidir. Başarabildiğim için mutluyum”dedi.




Raşel Meseri’den Çocuk Kitabı

Başarılı kısa film ve belgesellere imza atan İzmirli yönetmen Raşel Meseri, şimdi de bir çocuk kitabı yayınladı. Meseri’nin 104 sayfalık eserini Hilal Üstgül resimledi. Çocuklarda enerji verimliliği ve doğa farkındalığı yaratmayı amaçlayan kitaptaki karakterler çocukların hayal dünyalarında unutulmaz imgeler olmaya aday.

 

Kaynak: Dialog