İsrail´den Ramazan mesajı

Netanyahu: “İsrail’deki din ve ibadet özgürlüğü tüm bölgeye örnek olsun”

Dünya
17 Temmuz 2013 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçtiğimiz perşembe günü Ramazan ayının başlaması dolayısıyla İsrail’de yaşayan Araplarla tüm dünyadaki Müslümanları tebrik ederek, İsrail’de yaşayan Arap vatandaşların İsrail toplumunun ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Netanyahu yaptığı açıklamada, “Her sene olduğu gibi, bu sene de tüm Müslümanlara hayırlı Ramazanlar diliyorum,” dedi. İsrail Başbakanı açıklamasında, din ve ibadet özgürlüğünün İsrail Devleti’nin temel taşlarından biri olduğunu vurguladı ve bölgenin de aynı özgürlük ve haklara kavuşmasını arzu ettiğini söyledi.

Arap dünyasına da seslenen Netanyahu, İsrail’in uzak ve yakın tüm komşularına barış elini uzatmaya devam edeceğini söyledi.

NETANYAHU’DAN ABBAS’A: “GÖRÜŞMELERE BAŞLAYALIM”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçtiğimiz pazar günü Filistin lideri Mahmud Abbas’ı arayarak kendisine ‘Hayırlı Ramazanlar’ dileklerini iletti. Kısa süren görüşme sırasında Netanyahu barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını istediğini sözlerine ekledi.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun iki lider arasındaki görüşmelerin sadece bayramlarla sınırlı kalmamasını temenni ettiği ve barış müzakerelerinin yeniden başlamasının çok önemli olduğunu söylediği belirtildi.

İsrail ve Filistin arasındaki barış müzakerelerini yeniden canlandırmak için her iki tarafı da imtiyazlar konusunda iknaya çalışan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry salı günü bölgeyi altıncı kez  ziyaret etti.

Başbakan Netanyahu konuyla ilgili olarak, “Umarım John Kerry’nin çabaları sonuç verir,” dedi. Filistin görüşmelerinden sorumlu İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni de Filistin Lideri Mahmud Abbas’ı perşembe akşamı arayarak İslam âlemi için kutsal olan Ramazan ayının başlamasıyla ilgili iyi dileklerini iletti.