New York eski Valisi Spitzer’den hayat dersleri

New York eyaleti eski Valisi Eliot Spitzer yeni kitabında hayatla ilgili sunduğu tavsiyelerde “kendini fazla önemseme”nin yerini günümüzde artık “tehlikeli bir küstahlık”a bıraktığını ve bunun genellikle kötü bir şekilde bittiğini ifade ediyor.

Dünya
15 Temmuz 2013 Pazartesi

Kitapta, kanunları hiçe sayan bir Wall Street titanı iken nasıl eyalet başsavcısı olduğunu anlatan Spitzer, hayatta edindiği dersleri okuyucuyla paylaşıyor. Bu hafta internette yayınlanan e-kitabı “Protecting Capitalism Case by Case (Durum Bazında Kapitalizmi Korumak)” 9,99 dolardan satışa sunuldu.

Kitapta yer alan bölümlerden birinde yaşama sadakatle bağlı olmak gerektiği ve yapılması gereken öncelikler yani “Hayatın 10 Kuralı” önerisi bulunuyor.

Bir fuhuş skandalının ortasında kalan Spitzer 2008 yılında görevinden istifa etmişti. Kısa süre önce New York sayıştayı seçilmek için adaylığını koydu. 

Eski Vali Spitzer, Associated Press’e verdiği demeçte her gününün sürükleyici bir şekilde geçmesinin yanı sıra politik kariyerinin alışılmışın dışında sona erdiğini vurguladı.

Spitzer, sayıştay seçimlerinde de yarışı önde bitireceğinden emin olduğunu belirtiyor.