42 UÖMO mezunu alkışlarla üniversite yaşamına uğurlandı

2012-2013 Ulus Özel Musevi Lisesi mezunu 42 genç, Hahambaşı Rav İsak Haleva, UÖMO Vakıf Üyeleri, veliler ve lise öğrencilerinin katıldığı coşkulu bir törenle diplomalarını alıp, keplerini fırlattılar

Toplum
10 Temmuz 2013 Çarşamba

26 Haziran Çarşamba günü, Amram Oditoryumu’ndaki törenin açılış konuşmasını Lise Müdürü Funda Kara yaptı. Velilere ve vakıf üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kara, öğrencilerine “Herbiriniz sizlere sunulan eğitimin hakkını verdiniz ve mutlu sona ulaştınız. Okulumuzun her yerine renginiz, farklı kişiliklerinizle izler bıraktınız. Biliyorum ki, bundan sonra da nerede olursanız olun, nereye giderseniz gidin yine hayata renk katacak, kişiliğinizle ses verecek, yürüdüğünüz yollarda iz bırakacak ve sizleri gururla takip etmemize vesile olacaksınız. Bundan birkaç ay sonra buradan başarılarınızı gururla anons ederken, öğretmenlerinizle kulaklarınızı çınlatacak ve sizleri özlüyor olacağız. Çünkü sizler bizlerin yüreklerinde de iz bıraktınız. Yaşam yolunda yolunuz açık, şansınız bol olsun,” diyerek seslendi.

Törene konuk konuşmacı olarak katılan Musevi Lisesi Vakfı Onur Kurulu Üyesi İzak Antika’nın konuşması ile devam edildi. Antika, genç mezunlara “Sevdiğiniz işi yapın, keşke demeyin, çaba gösterin ve asla hayallerinizden vazgeçmeyin” konu başlıkları altında bir konuşma yaptı. Konuşma öğrenciler ve veliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Törende Türk Musevi Cemaati adına konuşan İgal Zakuto mezunlara “Sizler cemaatimizin ışık taşıyan ellerisiniz” diyerek seslendi. Zakuto, gelecek nesilleri bu okulda eğitim alan mezunların yetiştireceğini, kimliğimizi yaşatabilmemiz için bunun büyük bir sorumluluk olduğunu ve Musevi Cemaati olarak gençlere güvenlerinin tam olduğunu anlatan bir konuşma yaptı.

UÖML Vakfı adına konuşan Vakıf Üyesi Miryam Molinas’ın öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Önemli olanın hayatta bir fark yaratmak olduğunu, başarı yolunda bazen sürüden ayrılmak gerektiğinde cesaretlerini yitirmeden yollarına devam etmeleri gerektiğini” söyledi. Mezunlar Kolu Başkanı Berta Banana genç mezunlara “aramıza hoşgeldiniz” diyerek  seslendi ve sahneye  bu yıl UOML genç mezunları tarafından kurulan U-TURN (Ulus’a geri dönüş) gurubunun temsilcilerini davet etti. U-TURN grubu adına 2004 UÖML mezunu Alper Mitrani ve 2010 UÖML mezunu Venis Kalderon bir konuşma yaptılar ve  yolu Ulus’tan geçen tüm gençleri bundan sonra yapacakları etkinliklere davet ettiler.

U-TURN temsilcilerinin ardından, 2012-2013 Öğrenci Birliği Başkanı Selim Mizrahi başkanlık nişanını 2013-2014 Öğrenci Birliği Başkanları Vedat Levi ve Eli Levi’ye devretti. Mizrahi, töreni izlemek için gelen ve salonu dolduran lise öğrencilerine “Biz gerçek arkadaşlığı, çıkar ilişkisine dayanmayan dostluğu, dayanışma içinde yaşamayı bu okulda öğrendik. Okulumuzu gururla temsil etmek için çok çalıştık. Okulumuzu size emanet ediyoruz, çıtayı bizden daha yukarılara taşıyacağınıza inancımız sonsuzdur” diyerek seslendi.

 Türk Bayrağı ve okul şamasının devredilmesinin ardından, liseyi derece ile bitiren öğrencilere diplomaları ve başarı plaketleri sunuldu.

Liseyi birincilikle bitiren Rakel Dilşen’e plaketini Hahambaşı Rav İsak Haleva, ikincilikle  bitiren Delya  Tavaşi’ye Cemaat Başkan Vekili Josef Nasi, üçüncülükle bitiren Selin Desaban’a Cemaat Başkan Vekili Moris Levi verdi.

Mezuniyet törenine katılan Musevi Lisesi Marşı’nı bestecisi Dr. Musa Albukrek’e ve marşın sözlerini yazan Robert Sezer’in anısına ailesine birer anı plaketi sunuldu. Marşın 60. yılı anısına  piyanoda genç mezun Beri Bedelahmi, çelloda Selin Demirel ve  kemanda Dr. Musa Albukrek’in canlı olarak çaldığı okul marşı  büyük bir coşkuyla söylendi.

Diplomalarını alan ve keplerini fırlatan öğrenciler ve veliler okul terasındaki kokteyle katıldılar.