Mısır durulmuyor

Dünyanın gözü Mısır’da. Ülkede ordu ile devrik Cumhurbaşkanı Mursi taraftarları arasındaki mücadele şiddetini kesmeden devam ediyor

Dünya
10 Temmuz 2013 Çarşamba

ORDU KAN AKITTI

Eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin ve Müslüman Kardeşler’in destekçilerinin meydana inmesinin ardından Mısır’da kan akmaya başladı. Pazartesi sabahı Mursi’nin tutulduğu iddia edilen karargahın önünde toplanan kalabalığa ordunun ateş açmasıyla 51 kişi öldü, 435 kişi yaralandı. Orduya karşı isyan bayrağı açan Müslüman Kardeşler, bir başka Suriye olmasını engellemek için uluslararası müdahale çağrısı yaptı.

YOL HARİTASI REDDEDİLDİ

 Cumhurbaşkanı Mansur’un ülkeyi altı ay içinde seçimlere götürmeyi kapsayan yol haritasını ise Müslüman Kardeşler reddetti. Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi, Mansur’un anayasa değişikliklerini ve önümüzdeki yıl meclis seçimleri yapılmasını öngören takvimini “ülkeyi başladığı noktaya geri götüreceği” gerekçesi ile kabul etmedi ve Mursi’nin göreve iade edilmesini talep etti.

 

MISIR’DA YENİ LİDERLER SAHNEDE

Muhammed Mursi’nin ardından, Yüksek Anayasa Mahkemesi Başkanı

67 yaşındaki Adli Mansur 4 Temmuz’da geçici olarak cumhurbaşkanı oldu

  Başbakanlığa muhalefet lideri Muhammed el Baradey’i getirmek isteyen Cumhurbaşkanı Mansur, gelen tepkiler üzerine geri adım attı.

Baradey’i fazla laik bulan El-Nur Partisi onu başbakanlık koltuğuna oturtmadı. Geçici yönetimin başbakanlık koltuğuna eski Maliye Bakanı Hazım el Beblavi atanırken, Baradey cumhurbaşkanı yardımcısı oldu. 

 

Detaylar

https://www.salom.com.tr/haber/87715#.Ud1LxhZrJlI