Amy Winehouse’un hayatı İngiltere Yahudi müzesinde sergileniyor

Kuzey Londra’da yaşamış olan küçük bir Yahudi çocuk… İki yıl önce aramızdan ayrılan ünlü ve yetenekli şarkıcı Amy Winehouse’ı Londra’da kurulan sergide ağabeyi anlatıyor.

Dünya
8 Temmuz 2013 Pazartesi

Londra Yahudi Müzesi sergisi ünlü yıldızın mahremiyetini ve kederini sevenleriyle buluşturdu. Ağabeyi Alex kız kardeşini, “Kuzey Londra’da yaşamış, sade ve yetenekli küçük bir Yahudi çocuk” olarak tanımlıyor.

Amy Winehouse’un çocukluk dönemi Londra’da okulda sahnelediği ve müzik yaşamında gösterdiği kısa ve başarılı kariyeri ile öne çıkmıştı. Müzede, kullandığı ilk gitarı ve ölümünden önce aldığı Grammy ödülü sergilenerek sevenleriyle buluşturuluyor.

Winehouse 2011 yılında 27 yaşında öldüğünde müzik yeteneğini gölgede bırakan uyuşturucu ve alkolle yoğun bir şekilde savaşıyor ve tüm haberlerde ilk sırada yer alıyordu. Açılan bu sergi, ünlü yıldızın yaptığı müziği, yaşadığı şehri ve ailesini seven genç bir kadın olarak gösteriyor.

Müze yöneticisi Abigail Morris, “Sergide insanlar şırınganın arkasındaki Amy’i değil, onun bilinmeyen yönlerini ve ailesinin hikayesini öğrenecekler” diye düşüncelerini ifade ediyor.

Birbirine bağlı Yahudi bir aileden gelme olan Winehouse’un sergisi, Londra’nın kuzeydoğusunda yer alan Camden müzesinde yer alıyor. Ergenlik döneminin büyük bir bölümünü geçirdiği bu mahalle onun gitarıyla yapmış olduğu bir gecelik işlerle bilinmekle beraber aynı zamanda ikinci el plak satan dükkanlar ve publarda takıldığı yer olarak da biliniyor. Temmuz 2011’de alkol zehirlenmesinden ölen ünlü şarkıcının evi de bu mahallede bulunuyor.

Amy Winehouse’un kıyafetlerinin bir kısmını müzeye bağışlayan, ağabey Alex ve eşi Riva sanatçının sevenleriyle buluşmasını da sağlıyor.