Apple´ın 5 inç ekranlı cep telefonu eylülde piyasada

Tasarımları ile tüketici elektroniği piyasasına yön veren elektronik devi Apple, Samsung’un büyük ekranlı akıllı telefonu Galaxy ile rekabet edebilmek için eylül ayında 5 inçlik bir iPhone’u piyasaya sürecek.

Teknoloji
1 Temmuz 2013 Pazartesi

Samsung, 5 inçlik Galaxy adlı modeli ile son zamanlarda piyasanın lideri Apple’ın iPhone’nın satışlarının düşmesine neden olmuştu.

Galaxy’nin tasarımcıları, akıllı telefon kullanıcılarının telefon dışında diğer uygulamaları haberleşme ve bilgi paylaşma için gittikçe artan oranda kullandıklarını hesap ederek ekranın boyunu 5 inçe çıkarmışlardı.

Apple mühendisleri ise şimdiye kadar standart boydan daha büyük bir iPhone yapmayı reddetmiş, buna sebep olarak telefonun tek elle kullanma özelliğini bozmak istemediklerini söylemişlerdi.

Mobile elektronik endüstrisinin analistleri Apple’ın iPhablet ismini verdiği 5 inçlik yarı tablet yarı iPhone cihazını eylül ayında piyasaya sürmeden evvel ucuz ve daha küçük  yeni bir iPhone’u, iPhone 5S  ile birlikte bu yaz piyasaya duyuracağını söylüyorlar. 

Kaynak: uswitch.com