Filistin’in geleceği için gençlerden girişim

Filistin’de iktidar sahiplerinin bağımsız Filistin yolunda başarısız uğraşlarından bıkan Filistinli gençler Filistin’in geleceğinde rol almak için bir girişim başlattı

Dünya
27 Haziran 2013 Perşembe

Filistinli gençlerin Ramallah’ta başlattıkları NEWpal adındaki girişim “Geleceğin Filistin’i” adı altında bir günlük bir konferans düzenledi. Bu girişim, özel Filistinli şirketler tarafından finanse edilirken, 150 civarında katılımcıya ulaştı.

Organizasyonun kurucu üyelerinden 29 yaşındaki Majed Bamyeh, “Yeni nesle bir umut ışığı olmak ve Filistin’in geleceği için sorumluluk almak istedik,” dedi.

Batı Şeria ve Gazze’de yaşayan 4 milyon Filistinlinin yarısından fazlası 35 yaşın altında, buna karşın Filistinli liderlerin çoğu 70 yaşının üstünde.  Oturumda, Filistinlilerin sorunlarını uluslararası platformda açık ve net olarak iletmede başarısız oldukları ve yeni bir strateji belirlenmesi gerektiğine karar verildi. Katılımcılar ayrıca, sosyal medyanın önemi ve bu kanalların doğru kullanımı konusunda tartıştılar. Girişimin bir politik grup veya partiye yakın olmadığına vurgu yapıldı. Girişim aynı zamanda Kudüs’teki ‘Yarınlarla Yüzleşmek’ adlı Başkanlık Konferansı’na “İşgal altında yarın diye bir şey olmayacak” mesajını yolladı.