Zamane Çocukları tatilde ne yapabilir?

Raquel AŞKANER HABİB Çocuk-Aile
26 Haziran 2013 Çarşamba

Yorucu ve tempolu bir kışın ardından eminim ki çocuklarımızın yapmak isteyecekleri birçok programları olacaktır. Öncelikle hepsinin ilk hedefi arkadaşları ile bolca vakit geçirmek, uyumak, gezmek, denizin ve güneşin tadını çıkartmak olsa gerek...

Evet, biliyorum, yazın her gün bir program yapmak çok zor. Hele bir de yararlı, katma değeri olan birşeyler bulmak daha da zor. Yaz kampları yazın bir bölümünü hem eğlenceli hem de verimli geçirmek için ideal! Tabi yazın tadını çıkarmak demek henüz şansınız varken erken kalmamak demek oluyor. Küçükken okul servisine yetişme stresi olmadan uyanmak en sevdiğim anılarımdandır.

Çocukları çağın hastalığı olan elektroniklerden uzak tutmaya çalışarak, boş zamanlarında yaratıcılıklarını kullanmalarına, her şeyleri var iken sürekli sıkılmaktan şikâyet eden bir yeni nesle dönüşmemelerine destek olmayı öneriyorum. Belki de biraz  programsız kalmayı tecrübe etseler, kendi zamanlarını verimli bir şekilde doldurmaya alışmış olurlar.

İstanbul içinde kalanlar için Kilyos civarları deniz ve kumsal keyfi için ideal. Hem de hafta ortası giderseniz daha da tenha. Adalara giden bir vapura binip şöyle bir gezinti sırasında çayınızı yudumlamak, simidinizi yemek, mısırınızı kemirmek, sonra dondurmanızı alıp bir fayton ile gezintiye çıkmaya ne dersiniz?

Çocukların boş zamanlarını yararlı bir şekilde doldurmak için sizlere bir kaç kitap önerisi vermeden edemeyeceğim. Kitap okumak en çok önem verdiğin konulardan bir tanesi olmuştur. Bu alışkanlığı çocuklara kazandırmak bizim görevimiz olmalıdır. Sizlere tavsiyem çocuğunuz ile birlikte kitapçıya gitmeniz ve bir iki farklı kitap türü seçmesine izin vermeniz. Bir kitabı sevmedi ise bitirmesine zorlamamanız. Ancak bunu da alışkanlık haline getirmemesini sağlamanız olacaktır.

Sevgi ile kalın.

Beyaz Perdeden Seçmeler

 Arkadaşım Max

Yalnız bir çocuğun Max adında bir köpek ile tanışması ile hayatının nasıl değiştiğinin hikâyesi.

Maskeli Süvari

12 yaş ve üstü gençler içinde harika bir film yolda geliyor. Temmuz’un ilk haftası vizyona girecek olan bu aksiyon ve macera filmini kaçırmayın!

Sevimli Canavarlar Üniversitesi...

Sully ve en iyi dostu Mike geri döndü, sizi heyecanlı maceraları ile sinemalarda bekliyorlar.

Kitap Kurdu

Antik Yunan Hikâyeleri; James Baldwin, Zeus’un öfkesi, Hera’nın kıskançlıklarını, Eros’un tutkularını anlayacak, gizemli bir tarih hikâyesine tanık olacaksınız.

Sol Ayağım: Hepimizin gençliğinde muhakkak seyrettiği veya okuduğu bu kitabı yeni nesil ile de tanıştırma zamanı geldi... Sizi nostaljik bir döneme götürecek belki de kendi gençliğinizden bir anınızı da paylaşmanıza sebep olacak bu kitap!

Dünya Çocukları: 3-6 yaş arası çocukların kitaplığında bulunması gereken bu kitap, çocuklara dünyada ki tüm çocukların birbirinden farklı ve benzersiz olduğunu anlatan, onların farklı kültür, dil, fiziksel görüntülerini, farklı bayramları ile tanıştıran bir kitap. Çocuğunuzun genel kültürünü geliştirmek için harika bir kitap!

Duymamak Böyle Bir Şey

Tübitak’ın çıkardığı bu kitap on yaşında bir çocuğun duymamasının ne olduğunu kendi dilinden anlattığı bu kitapta belki de çocuğunuz ilk defa duyma duyumuzun önemini anlayacak. Ve buna sahip olamayan çocukların da var olduğundan haberdar olacak.

Corentin Hikayeleri:  Corentin Paylaşmayı Öğreniyor bunlardan bir tanesi. Çocuklarımıza küçük yaşta öğretmek istediğimiz değer yargılarını küçük tavşan Corentin ile ailesi arasında yaşananları okuyarak öğretme şansımız olacak.