“Benim uzmanlık alanım değil ama…” Ekonomi profesörünün çöpçatanlık üzerine görüşleri...

18-20 Haziran günleri arasında Kudüs’te yapılan ‘Yarınlarla Yüzleşmek’ adlı Başkanlık Konferansı´nın son gününde “Benim uzmanlık alanım değil ama…” adlı panelde konusunda uzman olan kişilere alanı dışında konuşma fırsatı verildi.

Dünya
26 Haziran 2013 Çarşamba

Panelin en çarpıcı ve beklenmedik konuşmasını Duke Üniversitesi Ekonomi Profesörü Dan Ariely gerçekleştirdi. İnternette tanışma (online dating) konusunu masaya yatıran Ariely çok ilginç bir sonuca vardı. Ariely, kadınlar için ideal erkeğin boyunun 1,82 olması gerektiğini ve zenginliğin de öneminin yadsınamayacağını belirtti. Kısa boylular için hâlâ şans olduğunu savunan Ariely konuyu böylece, 1,79 olan bir erkeğin üç santimetrelik eksiğini tamamlaması için yılda ne kadar daha para kazanması gerektiğine getirdi ve cevabı 40.000 dolar olarak dinleyicilerle paylaştı.

 

Panelin en dikkat çeken konuşmacısı ise güzelliğiyle büyüleyen oyuncu Sharon Stone’du. Stone hayırsever çalışmalarının yanı sıra Harvard Üniversitesi’nde ziyaretçi profesörlük yapıyor ve 20 yıldır AIDS araştırmaları yapan kuruluşun başkanlığını yürütüyor. Ortadoğu barışı için YALA adlı organizasyonun kültürel başkanlığını da yürüten Stone, konudan konuya atlamasıyla seyirciler tarafından “bu kadın neden bahsediyor,” şeklinde fısıldaşmalara neden olsa da yine de en çok alkışı toplamayı başardı. Stone, annelik, erken eğitim, İsrail’deki politik durum, insanoğlunun aşk için duyduğu arzu ve barışın önemi gibi konulara değindi.