Gezi Gazze’yi erteledi

Başbakan Tayyip Erdoğan, mayıs ayı sonunda gerçekleştirmeyi planladığı Gazze ziyaretini Gezi Parkı olayları nedeniyle ertelediğini açıkladı. ABD’nin tüm endişelerine rağmen Gazze’ye gitmek istediğini belirten Başbakan Erdoğan “Gazze hazır ancak protestolardan dolayı biz değiliz” dedi.

Dünya
26 Haziran 2013 Çarşamba

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’de meydana gelen olaylardan dolayı Gazze gezisi hazırlıklarının tamamlanamadığını ve bu nedenle ziyaretini ertelediğini açıkladı. Erdoğan salı günü yaptığı açıklamada Gazze gezisini yapmaya niyetli olduğunu ve her an sürpriz bir ziyaret gerçekleştirebileceğini söyledi. Başbakan, bu ziyaretle Gazze’de bulunan Hamas’ın güçlenmesinden ve Filistin barış görüşmelerinin zarar görmesinden çekinen ABD’nin tüm endişelerine rağmen Gazze’ye gitmek istediğini belirtti ve sözlerini “Gazze hazır biz olaylar nedeniyle hazır olamadık” diyerek sonlandırdı.

Washington yönetimi, Başbakan’ın Gazze ziyaretinin bu sene başında normalleşme sürecine giren İsrail -Türkiye ilişkilerini bozabileceğinden endişeli.