Filistinli gençler seslerini duyurmak istiyor

Ramallah’ta Filistinli gençler tarafından kurulan NewPal adlı gençlik platformu düzenledikleri konferansta halihazırdaki Filistin liderlerinin barışa hiçbir faydası olmadıklarını belirterek, yetişmekte olan genç Filistin neslinin gelecekte barış için neler yapabileceklerini tartıştılar.

Dünya 0 yorum
20 Haziran 2013 Perşembe

‘Yarının Filistini’ adını verdikleri konferansta yapılan konuşmalarda gençler seslerini daha fazla duyurmak ve siyasi kararları daha fazla etkilemek için neler yapılabileceğini dile getirdiler. 

Filistin özel sektörünün önde gelen şirketleri tarafından sponsorluğu yapılan faaliyete söz alan  Filistinli Majed Bamyeh uluslarının geleceği ile ilgili olarak şunları belirtme ihtiyacı duydu: “Biz yetişmekte olan yeni Filistin nesline yeni bir umut vermek istiyoruz, gençler seslerini siyasi otoriteye ulaştırabilmeli.” 

Konferansa katılan Reem Ahmed ise görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Yönetimle sükut-ü hayale uğradığımız, geleceğimizin neredeyse belirsiz olduğu  şu dönemde artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Artık seçeneklerimizi tartışmaya açmamızın zamanı artık geldi.” 

Batı Şeria’daki Filistin Özerk Yönetimi’nin bu çağrıya ne kadar duyarlı olacağı konusunda bir görüş belirtmek zor ancak istatistik gerçekler ülkenin son derece genç bir nüfusa sahip olduğunu söylüyor. 

Filistin’de yaşayan 4 milyon nüfusun yarısından çoğu 35 yaşın altında olmasına karşılık FÖY’ün liderlerinin neredeyse çoğu 70 yaşlarında ve yıllardır politikanın içinde.

 

 

1 Yorum