Topkapı Sarayı’nda ‘Kore İhtişamı’

30 Nisan 2012 - 27 Ocak 2013 tarihleri arasında Seul’de Kore Ulusal Müzesi ile Busan Müzesi’nde gerçekleflen ‘Türkiye Uygarlıkları’ adlı sergiye karflılık olarak açılan ve Kore’nin farklı dönemlerini yansıtan eserlerin yer aldı€ı ‘‹htiflam ve Zarafet: Kore’nin Sanatı’ sergisi, 18 Haziran-29 Eylül tarihleri arasında Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar Salonu’nda izlenebilir. Sergide Kore’nin milli hazine de€erindeki 165 kültürel eseri yer alıyor. Befl farklı bafllık altında ülkenin farklı dönemlerini, yönlerini yansıtan etkinlikte, kraliyet mezarlarından çıkarılmıfl aksesuarlar, gücü sembolize eden geleneksel eserler, eski Kore’de ilk din olan Budizm’i temsil eden objeler ile yerel hayatı yansıtan çömlekler, porselenler görülebilir.

Tuna SAYLAĞ Sanat
19 Haziran 2013 Çarşamba

SPIROU & LE MARSUPILAMI FKM’DE

‹stanbul Fransız Kültür Merkezi, 3. Istanbulles Çizgi Roman Festivali çerçevesinde, bu yıl ev sahipli€i yaptı€ı sergide ünlü SPIROU karakterinin 75. Yaflını kutluyor. Ziyaretçiler, 31 A€ustos’a kadar farklı çizerlerin hünerli ellerinde yıllar içinde bir efsaneye dönüflen bu çizgi karakterin tarihine  tanıklık edecek. Sergide aynı zamanda yan karakterlerden Le Marsupilami çizimleri de yer alacak. Spirou, Rob-Vel tarafından yaratıldı ve 75 yıl boyunca farklı çizerler tarafından çizildi. André Franquin tarafından yaratılan Marsupilami karakterini ise 1990 yılından beri Batem çiziyor. Festival çerçevesinde Spirou dizisini gerçeklefltirmifl bütün çizerlerin 60 adet çizim Fransız Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

www.ifturquie.org 

Devrim Erbil Medica ‘da

50 yıllık sanat geçmişiyle Türk resminde önemli bir yere sahip olan Devrim Erbil, 2 Temmuz’a kadar Medica’da sanatseverlerle buluşmaya devam edecek. Gündelik yaşam alanlarında sanatsal çözümler öneren bu proje kapsamında açılan sergiler, Medica desteğiyle Şeli A. Benhabib yönetiminde ‘Her sağlık kuruluşuna sanat’ kapsamında gerçekleşiyor. 

İnsanlık halleri

Sanatçılar için figür, ‘’Sanatın Öyküsü’’nün baflından beri vardı. Figürü yadsıyan sanat dönemlerinde bile, öncelikle figür sorunsalını anlayabilmek ve çözümleyebilmifl olmak gerekiyordu. Akademililer Sanat Merkezi, insanın sanat yoluyla çıktı€ı basamakları sunuyor izleyicisine. Toplumsal konulardan, sinemasal sahnelere, otoportreden, gündelik hayat sahnelerine pek çok eser, yaratıcısının ellerinden, sanatseverin algısına, insan adımlarıyla ilerliyor. Eserleri sergilenen sanatçılar arasında Joel Menemfle, Mustafa Albayrak, Aslı Altınıflık, Sevinç Çiftçi, Gizem Enuysal, Süleyman Erdal, Kader Genç, Iflıl Güleçyüz ve Ayhan Iflık gibi isimler bulunuyor. Sergi, 30 Haziran’a kadar açık kalacak. 

www.akademililer.com


FAZIL SAY ENKA’DA

‘25. Yılda Hayallerin Gücü Adına’ sloganıyla yola devam eden ENKA Kültür Sanat Buluşmaları, 12 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında seyircisini ağırlamaya hazırlanıyor. Bu kapsamda 5 Temmuz akşamı, ünlü piyanist Fazıl Say;  Çağ Erçağ (viyolonsel) ve Soprano Serenad Bağcan eşliğinde bir konser verecek.