Suadiye Minix Anaokulu bir seneyi daha geride bıraktı

Suadiye Minix Anaokulu 2012-2013 yılsonu gösterisi Göztepe Kültür Derneği’nde yoğun bir izleyici grubunun katılımıyla gerçekleşti

Toplum
19 Haziran 2013 Çarşamba

Minix’in gösterisi Okul Müdürü Doli Levi’nin yaptığı bir konuşma ile başladı. Kurumun hedefinin Musevi Okulu olarak var olan gelenekler ve değerlerin yanı sıra çağdaş yaşamın temeli olan bilimsellikten ödün vermeden bireysel yaşamı şekillendirmek olduğunu ifade eden Doli Levi konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanın insanlaşma sürecinde dil ve düşüncenin önemi büyüktür. Kavramları iyice anlaması, kendini ifade edebilmesi ve yorum yapabilme düzeyini yükseltebilmek içindir. İnsan tüm canlılar arasında emek harcayarak geleceğini mekân ve zaman açısından tasarlayan tek canlıdır. Bedenini iyi tanıyarak zekâsını düşünceleri oranında kullanmasını sağlamak için çağdaş eğitime gereksinimleri vardır. Çünkü dilini araç olarak kullanan birey geçmişi ile geleceğini şekillendirmektedir. Biz çocuklarımızın mükemmel olmasını beklemiyoruz. Biz onların sevgi dolu, sağlıklı ve mutlu çocuklar olmalarını diliyoruz.”

Konuşmanın ardından üç bölümden şarkılar ve Orff, İngilizce piyesler ile Damdaki Kemancı Tiyatrosu’ndan oluşan gösteriye başlandı. Koro için seçilen şarkılar Türkçe, İngilizce, İbranice ve Sefarad dillerinde söylendi. Orff etkinlikleri elementer müzik çerçevesinde hem beden dili hem de ritim anlayışında sunuldu.  Her grup ayrı ayrı kendi seviyesinde marakas, küçük davul, çubuk çalışmalarını gerçekleştirdiler. 

İngilizce piyeslerde en küçük grup ‘The Troll Occuping The Bridge’ adlı piyesi sundu. Orta Grup, ‘The Camomille and The Snail’ adlı piyesi, en büyük grup ise ‘The Wizard of OZ’ adlı piyesi dramatize etti. Büyük alkış alan bu çalışmalar tüm yılın çabasını sergiledi.

İzzet Bana yönetimindeki, ‘Damdaki Kemancı’ piyesini iki büyük grup bir arada gerçekleştirdi. Okulun hedefi, Rusya’nın küçük bir köyü olan Anatevka’da 1908 yılında geçen yaşamın Yahudiler için hala güncelliğini koruduğunun; aynı gelenekler ve değerlerin korunmasının ve birlikteliğin öneminin böyle klasikleşmiş bir sanat eseri ile hatırlanmasıydı. Tevye rolünde Mordo Bahar, Golde rolünde Beliz Strugo, Tzeitel olarak Dafne Çiton, Motel rolünde ise Aksel Yıldız yer aldılar.

En sonda ise mezun olan ve bütün yıl üstün performans gösteren öğrencilere başarı sertifikaları verildi. Tüm yıl hazırlıkların yapıldığı “Yılsonu Sergisi” ise giriş katındaki salonda sergilendi.

 

Minix Anaokulu öğrencilerinin yılsonuna özel yüzme gösterisi

Suadiye Minix Anaokulu, 12 Haziran Çarşamba günü 2012-2013 yılı yaz ve kış boyu yüzme derslerine katılmış olan öğrenciler ile ailelerine yönelik yılsonu yüzme gösterisi düzenledi. İleri Yüzme Tekniği kullanan öğrenciler Didem Hoca ve yeni öğrenenler ise Özcan Hoca ile gösterilerini yaptılar.

Su dışında ısınma hareketleri ile antrenmanlara başlayan çocuklar daha sonra suya alışma egzersizleri yaptılar. Ardından her biri tüm sene boyunca öğrendikleri hünerlerini sergilediler. Ardından öğrenciler diplomalarını almak üzere yüzme öğretmenlerinin yanına geldiler. Spor yapmanın yaşama disiplin kattığını vurgulayan Didem Hoca, kışın yüzmeye devam eden öğrencilerin daha az hastalandığını ve gerek spor gerekse suyun bağışıklık sistemine destek olduğunu anımsattı. Yüzmenin insan bedenini esnekleştirmesi ve kas gelişimini olumlu biçime sokarken boy uzamada da önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Yaz okulunda haftanın üç günü olacak yüzme çalışmalarında ilerlemelerin daha hızlı olacağını yaz güneşi ile açık havuzda yapılacak çalışmaların D Vitamini açısından da verimli kılacağı için çocukların gelişiminde yarar sağlanacağını açıkladı.

Diplomaların yanı sıra öğrencilere hediyeler de verildi.