SANATTA KISA KISA: Lana Del Rey Küçük Çiftlik Park’ta!

‘Karanlık aşk hikâyelerinin’ kadını Lana Del Rey, 7 Temmuz Pazar akşamı Küçük Çiftlik Park’ta! 1950 ve 60’lara olan hayranlığını müziğine yansıtan Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Rey, sadece sesi ile değil ‘Born to Die’ albümü ile de bağımlılık yaratıyor. fiimdiden yerinizi ayırtın!

Tuna SAYLAĞ Sanat
12 Haziran 2013 Çarşamba

“Nerede Kalmıştık?”

Halen Londra’da yaşayan ressam Ece Turaman, çalışmalarına bir süre ara verdikten sonra eski ve yeni resimlerini bir araya getirerek gerçekleştirdiği “Nerede Kalmıştık?” sergisini, 30 Haziran’a kadar Arnavutköy Galeri Selvin’de görebilirsiniz. Yeni çalışmalarda resimlerine sürekli konuk olan pencereler, ferforje balkonlar, kediler, kuşlar, çömlekler hala aynı canlı, çarpıcı renklerle ve benzer geometrik kompozisyonlar içinde yer almaya devam ederken, çoğunlukla içeriden dışarıya açılan eski mekânlar yerlerini dış konumlara bırakıyor.

 www.galeriselvin.com 

BLANK/ BOfi Sergisi Schneidertempel Sanat Merkezi’nde

SSM, 14-30 Haziran tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü öğrencilerinin ürettiği fotoğraflardan oluşan sergiyi ağırlıyor. Bu fotoğraflar,  yaşadığımız metropollere geçmiş, bugün ve geleceği harmanlayarak bakmaktadır. Tıpkı onları önceleyen sanatçılar gibi onlar da kenti bir bütün olarak değil, onu oluşturan her bir parçayı gözlemleyerek temsil etmektedirler. Geçmiş kolektif bir belleğin izi olarak eskiye ait yapılarda, şimdi her an deneyimleyebileceğimiz mekânlarda, gelecek ise olası bir travmanın öngörülen izlerinde temsil edilmektedir. Böylece izleyici on dokuzuncu yüzyıl flanörünün zamana sınırlı olan deneyiminin ötesine taşınmaktadır.

Sergiye katılanlar:

Tayfun Alaylıoğlu, Caner Aydoğan, Serdar Bayburtlu, Kerem Çobanlı, Murat Demir, Sercan Gündoğan, Deniz Koçak, Hadi Özgürkan ve Kartal Ulubağ. Açılış: 13 Haziran Perşembe, 18.00-20.00 

   Cennetten Ateşi Çalmak

Galerist, Kendell Geers’in yeni eserlerinden oluşan ‘Cennetten Ateşi Çalmak’ isimli ‹stanbul’daki ilk kişisel sergisine 4 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sergide, yaşamını Belçika’da sürdüren Güney Afrikalı sanatçının yeni tuval işlerinin yanı sıra, kâğıt üzerine çalışmaları ve Geers ile özdeşleşen heykellerinden bir seçki sunuluyor. ‹stanbul için özel olarak üretilen serileri kapsayan sergi, sanatçının bir nevi ruhsal silahlanmasının temsili. Sanatçının, Bruce Nauman’ın “Gerçek sanatçı, dünyaya mistik gerçekleri ortaya koyarak yardım eder” sloganını düşünerek boya ile açığa çıkardığı eserleri, politik-erotik-mistik bir tefekkürü ortaya koyuyor.