Yoel Bar Mitsva Kulübü’ Yıl Sonu Töreni

Bu sezon başında Bar Mitsva Kulübü’ne başlayan 2001 doğumlu Yoel Bar Mitsva Kulübü çocukları birinci yıl aldıkları temel Yahudilik bilgileri ile İbranice okuma eğitimlerini tamamlamalarının ardından 5 Haziran Çarşamba günü UÖMO Amram Oditoryumu’nda aileleri ile bir araya geldi

Toplum
12 Haziran 2013 Çarşamba

Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, Neve Şalom Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Efraim Özşardaş, Bet-Din üyeleri, Ülçer ailesi ve Bar Mitsva çocuklarının yakınları ile davetlilerin katıldığı Yoel Bar Mitsva Kulübü yıl sonu töreninde, çocuklar alkışlar arasında salondaki yerlerini aldılar. Açılışı, kulübün eğitim sorumlusu Bet-Din üyesi Rav İzak Alaluf yaptı. Öncelikle sağlık nedeni ile törene katılamayan Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın sevgi ve hayır dualarını iletti, ardından çocukların ilk senelerinde öğrendikleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İkinci yıllarında Bat Mitsva törenlerine küçük guruplar halinde özel hazırlanacak olan çocukların öğretmenlerinin haziran sonunda belirlenerek, Bar Mitsva günlerine kadar eğitileceklerini açıkladı. Rav Alaluf’tan sonra Hegkom Başkanı Hayim Kohen Yanarocak söz alarak çocuklar ile velilere yönelik konuşmasını yaptı ve günün hazırlanmasında payı olan herkese teşekkür etti. Öğretmenler adına söz alan İzzet Barokas çocuklar ile olan ilişkileri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ardından, Bar Mitsva kulübünün Asya yakası sorumlusu Bet-Din üyesi Rav Peres günün anlamına uygun, hayattan örnekler içeren kısa bir konuşma yaptı. Son olarak Bar Mitsva Kulübü’ne adını veren 2003 Şişli Bet-İsrael Sinagogu’na yapılan menfur saldırıda hayatını kaybeden, Yoel Kohen Ülçer’in annesi Rozi Kohen Ülçer söz alarak, çocuklara yönelik duygulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Hegkom Koordinatörü Hayim Hason yıl boyunca en devamlı olan katılımcı ve başarılı öğrencilerden dördüne tefilin, dördüne de ‘Nedenleri ve Niçinleri ile Yahudilik ve Yahudilik Tarihi’ kitaplarını hediye etti. Daha sonra çocuklar BMC’de birinci yılı bitirip temel Yahudilik eğitimlerini alıp İbranice okumayı öğrendiklerine dair sertifikaları aldılar.

Tören sonunda her çocuğa Bar Mitsva töreninde okuyacakları duaları, hazırlandıklarında kullanacakları Sidur (Tefila Kitabı), Neve Şalom Vakfı’nın hediyesi tallet ve tefilin kavramını anlatan kitap hediye edildi. Bu yıl ilk olarak çocukların tümünün, bazı velilerin ve Annette Bat Mitsva kulübü kızlarının da yer aldığı, İzzet Bana’nın yönettiği ve yönetmen yardımcılığını Deniz Razon Toros’un yaptığı Bar Mitsva müzikal oyunu sahnelendi. İbranice şarkılar ile dolu müzikal oyun büyük beğeni ile seyredildi.

Oyun sonunda İzzet Bana sahneye Hegkom Başkanı Hayim Kohen Yanarocak’ı davet etti, oyunda emeği geçenlere teşekkür edildi ve Yoel Kohen Ülçer Fonu’na adlarına yapılan bağışların belgeleri verildi. Oyun sonrası çocuklar ve davetliler Barınyurtun hazırladığı büfeye davet edildiler, çocukların pastalarını kesmesi ile tören sona erdi.