Sefarad mirası kültür elçileri İzmir’de buluştu

2. Sefarad Mirası Zirvesi farklı ülkelerden gelen Yahudi cemaati üyelerinin katılımı ve Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleşti

Toplum
12 Haziran 2013 Çarşamba

500 yıl öncesine dayanan geleneği sürdürmek gelecek nesillerle buluşturmak amacıyla bir araya gelen kültür elçileri, Karataş semtindeki, Bet İsrael Sinagogu’nda düzenlenen törende bir araya gelerek sevgi ve barış mesajları verdi. Sefarad kültürünün Türkiye’nin, özellikle de İzmir’in çok önemli bir rengi olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yaptığı konuşmada “Sadece bir kültürün yansıması değil aynı zamanda toplumun yapıtaşı olan çok önemli bir grubun Türkiye’ye de güç katması anlamına geliyor. İzmir’in farklılığını, güzelliğini konuşurken Sefarad kültürünün de önemli bir güç olduğunu unutmamak gerekiyor. 500 yılı aşkın bir süre önce gemilerle sadece insanlar gelmedi; onlarla birlikte sevgi, barış, hoşgörü, insanların birbirine sundukları güzellikler de geldi” dedi.  Sefarad Derneği Turizm Bakanlığı Temsilcisi Miguel De Lucas ise Sefarad Mirası Zirvesi için İzmir’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Törende, Liliana Benveniste ve Linet Şaul Sefarad şarkılarından oluşan mini bir konser verdiler. Zirveye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Sefarad Derneği Başkanı Jak Sigura, İzmir Yahudi Cemaati Vakfı Başkanı Jak Kaya ve Başkan Yardımcısı Avram Sevinti ile İspanya, Latin Amerika, Avrupa’dan gelen konuklar katıldı. Sefarad toplantılarında Tudela Belediye Başkanı Luis Casado, Avila Belediye Başkanı Miguel Angel Garcia Nieto, Besalu Belediye Başkanı Jordi Marti Galbis, Casa Sefared İsrail Başkanı, Sefarad Derneği Turizm Bakanlığı Temsilcisi Miguel De Lucas da yer aldı.