Türkiye Gezi’ye kilitlendi

Türkiye’nin gündemine oturan Gezi Parkı eylemleri üçüncü haftasına girdi

Gündem
12 Haziran 2013 Çarşamba

Taraftarlar doldurdu Cumartesi akşamı Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın önderliğinde Beşiktaş ve Fenerbahçe takımlarının on binlerce taraftarı meydana doldururken, Taksim olayların başlamasından bu yana en kalabalık saatlerinden birini yaşadı. Geçtiğimiz hafta ise sendikalar ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Gezi protestolarına destek mitingleri düzenledi.

Polis yeniden Taksim’de Salı sabahı ise 10 günlük bir aradan sonra polis yeniden Taksim’e girdi. AKM ve Cumhuriyet Anıtı’ndaki afişler söküldü, barikatlar da kaldırıldı. Polis ekipleri, kendilerine taş ve molotof atan bir grup göstericiye müdahale etti. Polisin biber gazlı müdahalesi gece saatlerinde de devam etti. 

Yabancı liderler yakından izliyor

Gezi olayları ile ilgili ikinci kez bir açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, hükümeti sorunları konuşmak üzere eylemcilerle masaya oturmaya çağırdı.  

Ban Ki-Moon: ‘Sükunet şart

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Gezi Parkı’ndaki olaylara ilişkin sükunet çağrısı yaptı. Ban Ki-Moon demokratik devletin temel ilkelerinden olan  gösteri ve ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini yönünde çağrıda bulundu.

Başbakan Erdoğan ‘devam’ dedi

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Başbakan Tayyip Erdoğan ise, “Bundan sonraki süreçte de bu kararlılığımız devam edecek, Gezi Parkı işgal alanı değil” dedi. Bugüne kadar hiçbir kesimin hassasiyetini göz ardı etmediklerini vurgulayan Erdoğan, “Olayları her boyutuyla değerlendiriyoruz. Sokağın ne dediğini araştırıyoruz,”dedi.