İsrail dört Arap ülkesine askeri teçhizat satıyor

İngiltere’nin dünya silah ticaretini izleyen biriminin raporuna göre İsrail; Mısır, Cezayir, Pakistan ve Fas’a askeri ekipman ve güvenlik cihazları satıyor.

Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba

Raporu yayınlayan ve bir devlet kurumu olan İngiltere Silah Ticareti Güvenliği Kurumu, dünyadaki tüm askeri malların ticaretini takip ederek İngiliz hükümetine  periyodik raporlar veriyor.Kurum aynı zamanda kritik önemi olan ve kısa zamanda silaha dönüştürülebilecek veya herhangi bir saldırı olayında kullanılabilecek cihaz ve kimyasal malların ticaretini de yakından izliyor. 

Kurum raporundaki bilgilerin kaynağı olarak İsrail savunma sanayinin 2008 ile 2012 arasında İngiliz devletine yaptığı yüzlerce ruhsat başvurusunu gösteriyor.

Uluslararası anlaşmalar gereği, İsrail Savunma Sanayi ürettiği ekipmanların içinde İngiliz menşeli herhangi bir parça olduğu takdirde, ekipmanın ihraç edileceği ülkenin de beyan edileceği resmi bir izin başvurusunu İngiliz makamlarına iletmek zorunda.İ

srail’in Arap ülkelerine ihraç ettiği ürünlerin çoğunu; radar ekipmanları, hedef belirleme cihazları ve  savaş uçaklarının elektronik savaş sistemleri oluşturuyor.