Hitler’in yardımcısının günlükleri ortaya çıktı

Hitler’in yardımcılarından ve Holokost’un mimarlarından Alfred Rosenberg’in uzun yıllardır varlığı bilinen fakat kayıp olan günlükleri FBI (Amerikan Federal Polisi) tarafından ABD’nin Buffalo şehrinde ortaya çıkarıldı.

Dünya
12 Haziran 2013 Çarşamba

Rosenberg, 1946’da müttefik kuvvetleri tarafından kurulan Nürnberg Mahkemeleri’nde yargılanmış ve insanlığa karşı suç işlediği gerekçesi ile asılarak idam edilmişti. 

Bulunan günlüklerde, Nazi Almanya’sının Sovyetleri işgal planları, Alman generallerin ‘Nihai Çözüm’ olarak adlandırdıkları, Yahudilerin ve Doğu Avrupa’daki Nazi muhaliflerinin ortadan kaldırma planlarının tüm detayları mevcut. 

Rosenberg Holokost’un organize edilmesinde aktif olarak rol almış idealist bir Nazi idi. Savaş sonunda müttefikler tarafından ele geçirilen günlükleri Nürnberg mahkemelerinde  savcılar tarafından kendisine karşı kanıt olarak kullanılmış ancak  daha sonra tarihi değeri olan belgeler çalınmıştı. 

FBI yıllar sonra Buffalo’da ortaya çıkardığı belgelerin zaman içinde kimler tarafından saklandığı konusunda ayrıntılı  açıklamayı yakında yapacağını duyurdu.