Silk&Cashmere: “Gezi Parkı AVM olursa mağaza açmayacağız”

Dünyaca ünlü Silk&Cashmere ve Herry tekstil firmalarının yöneticileri Taksim Gezi Parkı’nda halkın büyük tepkisine rağmen alış veriş merkezi yapılmasını eleştirerek, böyle bir AVM’in yapılması durumunda ünlü markalarını merkeze sokmayacaklarını söylediler.

Gündem
31 Mayıs 2013 Cuma

Silk & Cashmere markasının CEO’su Ayşen Zamanpur,  toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiğini vurguladı ve Taksim’de meydana gelen üzücü olaylar için şöyle konuştu: “Bu kadar toplumsal hassasiyet gösterilen konu da gözlerimizi kapatamayız, illa orada olmamız şart değil, 7 yıldır Beyoğlu’nda yer arıyorum ama

 ne Gezi’ de ne de Emek’te mağaza açmam.” 

Roma’da düzenlenen Perakende Zirvesi’nde Hürriyet gazetesine  bir demeç veren Herry firmasının sahibi Selami Sarı da Taksim olaylarına tepkisini  şu cümleler ile ifade etti: “Tepki olarak böyle bir AVM'ye girmem, kan dökülmüş bir yerde mağaza açmam. Karadenizliyim, yeşile aşığım. İnsanlar ağaçları korumak için bu kadar tepki veriyor. Ne Gezi Parkı’nda ne de Emek Sineması’nın yerine yapılacak AVM’de yer almayacağım." 

Öte  yandan Türkiye’nin en büyük tekstil gruplarından Boyner Holding de bir açıklama yaparak Taksim’de yapılacak AVM’ye girmeyeceğinin altını çizdi.