Yaza dinç bir vücutla girmek ister misiniz?

Sağlık
29 Mayıs 2013 Çarşamba

Ender Saraç

Yaza girmemize sayılı günler kaldı. Güneş yüzünü gösterirken dolaplardan ince, rengârenk kıyafetler çıkıyor. Kiminiz gülümseyerek açık renkli kıyafetleri dolaplardan çıkarırken kiminiz de bu açık renkler bütün detayları gösterecek fazlalıkları nasıl saklayacağım diye düşünüyor.

En azından 1-2 kilo versem yeterli diyenler, vücutta biriken toksinleri atmak, yorgunluk hissinizi azaltmak ve şişkinlik hissinden kurtularak yaza daha dinç bir vücutla girmek isteyenler için birkaç öneri vereceğim. Küçük bir detoks uygulaması ile yaza daha mutlu girmek istiyorsanız önerilerime bir göz atmanızı tavsiye ederim

Düzenli beslenme ve detoks için size ufak tüyolar:

  Düzenli olarak hafif egzersizler yapmak

 Bol bol ılık su içmek detoksun en önemli koşulu. Çünkü ılık su vücudu adeta yıkıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor.

  Doğal detoks için biberiye, zerdeçal, zencefil, limon gibi toksin azaltan baharatları günlük yemeklere katmak

   Doktor tavsiyesine bağlı olarak E, C, A vitamini, selenyum, üzüm çekirdeği özü, koenzim Q-10, arı poleni gibi çeşitli doğal destekler

  Hormonsuz taze meyve ve sebzeleri tüketmek

  Beyaz un, beyaz şeker, şarküteri gıdalar ve kızartmalardan ise uzak durmak

 Detoks diyetini desteklemek için toksinlerin atılmasına yardımcı olan bitki çaylarını da içebilirsiniz. Hijyenik olarak hazırlanmış doğal çaylar metabolizmayı hızlandırıyor, idrar ve bağırsak boşaltımını kolaylaştırıp antioksidan etkiye yardımcı oluyor. Rezene, beyaz çay, hindibağ çayı, yeşil çay, ahududu, limon kabuğu, kiraz sapı, mate çayı detoksa yardımcı olur.

YAZA ÖZEL DETOKS TARİFLERİ

Hem detokslayan hem de zayıflamaya yardımcı 6’lı çay:

Günde iki kez, bir büyük fincan sıcak su içine atılarak içilecek.

 Avokado Yaprağı (1 adet)

 Funda yaprağı (2 adet)

 Yeşil çay (çay kaşığı)

 Biberiye (çay kaşığı)

 Kekik (çay kaşığı)

 Mate çayı (1,5 kahve kaşığı)

 

KARACİĞER DETOKSU

Maydanoz sapları

Zerdeçal, karahindiba ve enginar yaprakları

Hepsini kaynatıp günde iki bardak açık ve şekersiz olarak tüketebilirsiniz.

DETOKSA YARDIMCI BİTKİ ÇAYI

Yarım tatlı kaşığı rezene

İri bir tutam mısır püskülü

İri bir tutam kiraz sapı

Birkaç dal saplı maydanoz

Malzemeleri bir bardak suda iki dakika kaynatın ve 3-4 dakika demleyin. İçine çok ince dilim limon koyun ve taze olarak tercihen günde iki, en fazla 3 bardak için. Eğer kabızlık varsa sadece rezene ve sinameki çayı olarak da içebilirsiniz.

Sizlerle paylaştığım detoks tüyolarını doğru şekilde uyguladığınız takdirde yaza şişkinliklerinizden arınarak, 1-2 kilo vererek girebilirsiniz.

COOL SCULPTING

Eğer kilonuz şişkinlikten daha fazlası ise ve ne kadar diyet ve egzersiz yaparsanız yapın sizi rahatsız eden yağlardan istediğiniz oranda kurtulamıyorsanız size önerim Cool Sculpting olacak. Artık Amerika’da son teknolojinin kullanılması ile oluşturulan ve Türkiye’de de uygulanmaya başlanan Cool Sculpting (soğuk lipoliz) metodu, yağları dondurarak vücudunuzdan atılmasını sağlarken istediğiniz forma kısa zamanda ulaşmanızı sağlıyor. Bu yeni yöntem, kas üstü yağ tabakasını hedef alarak  çevre dokulara zarar vermeden, yağ hücrelerini  yok ederek vücudu şekillendiriyor. Hiç bir cerrahi müdahale olmadan ağrısız ve acısız bir uygulama olan Cool Sculpture uygulamayı takip eden iki ay içerisinde kristalize edilen yağ hücrelerini parçalayarak tamamen doğal yollardan vücuttan atıyor. Bu tedavi ile uzun süredir kurtulamadığınız bölgesel yağlarınızdan, karın ya da yan bölgelerinizde kıyafetlerinizden taşan göbeğiniz, çevresel yağlanmalarınız ya da sırt bölgenizde hoşunuza gitmeyen yağlanmalarınızdan, doğum sonrasında oluşan alt karnınızdan rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Uygulama süresi bir saattir. Bir saatlik süre sonunda tekrar işinize dönebilirsiniz. Tedavi olması istenilen bölgeye bir kez, gerekirse iki ay sonra ikinci kez bir uygulama yapılabilir. Uygulamadan hemen sonra faydasını gösteren Cool Sculpting için en iyi sonuç iki ay sonrasında alınır. Vücudunuz altı ay boyunca ölü yağ hücrelerini doğal olarak atmaya devam eder. Cool Sculpting uygulamasından sonra işlem gören yağ hücreleri ortadan kalkar. Yağ hücrelerinin sayısında azalma olacağı için  formunuzu korumak daha kolay olur. Bu yöntemin avantajları şunlardır: kesik, iğne, iyileşme süreci yoktur, güvenli, rahat, konforludur, doğal ve etkilidir, klinik olarak kanıtlanmıştır.

Yaklaşık beş yıllık bir çalışma sonucu sistem FDA (Amerikan  Gıda ve İlaç Dairesi) onayını alan tek zayıflama sistemi olarak tüm dünyada estetik sektörüne kazandırılmıştır.

Kiloları verdiniz, fazla yağlardan kısa zamanda arındınız. Peki, yağların gitmesi ile sarkan cildinizi nasıl toparlayacaksınız? Onun için de size hızlı ve tek uygulama ile çok net sonuç veren ‘Cilt Ütüsü’nü önereceğim. Cilt Ütüsü (Monopolor Radyofrekans) cerrahi bir müdahale gerektirmeden ve anestezi yapılmaksızın göz kapakları, yüz, karın, kol, bacak ve el gibi vücut bölgelerinde uygulanarak cildi sıkılaştıran, daha düzgün görünmesine ve hatların belirginleştirilmesine yardımcı olarak daha genç görünüm sağlayan bir tedavidir. Tüm cilt tiplerinde dört mevsim uygulanabilmesi, işlem tekrarı gerektirmemesi, doğal bir görünüm sağlaması ve iyileşme sürecinin olmaması bu uygulamayı benzersiz kılar. Thermage uygulamasından sonra kişi derhal günlük yaşamına, iş ve sosyal yaşamına döner.  Uygulamanın insan sağlığına herhangi bir olumsuz yan etkisinin olmadığı ve etkin bir şekilde sıkılaştırma sağladığı Amerikan sağlık kuruluşu FDA tarafınca 2002 yılında onaylanmıştır.

Her ne olursa olsun sonuçta hiçbir alet ve yöntem tek başına bir mucize değildir. Sağlıklı zayıflama için bu uygulama ile birlikte sıcak su içmek, bol yeşil çay içmek, günde en az 7.777 adım atmak, zencefil, biberiye, zerdeçal gibi metabolizmayı canlandırıcı baharatları kullanmak, tok karnına tatlı yememek, akşam çok geç ve ağır yememek, düzenli öğünleri yiyip kan şekerini düşürmemek, hepsinden önemlisi zayıflamaya hazır olduğunuzu hissetmek önemlidir. Ancak o zaman bu aletler çok daha iyi ve kalıcı sonuçlar verir.

Hepinize iyi bir yaz dilerim…

Tweeter: haydrendersarac