TÜSİAD İsrailli konuğunu ağırladı

İsrail Sanayiciler Birliği Başkanı Zvi Oren, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ile İstanbul’da görüşerek iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak için yapılması gerekenleri tartıştı.

Dünya
27 Mayıs 2013 Pazartesi

Yılmaz’ın davetlisi olarak TÜSİAD’ı ziyaret eden Oren, Yedioth Aharonot Gazetesi’ne verdiği demecinde, Türk işadamlarının İsrail- Türkiye siyasi krizinin çözümünden dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.

Oren sözlerine şöyle devam etti: “Hem İsrailli iş dünyası, hem de Türk iş dünyası iki ülke arasındaki siyasi gerilimin bitmesinden dolayı son derece rahatladı. Görüşmemizde iki ülke arasındaki ticareti daha da kolaylaştırma ve İsrail’den Türkiye’ye olan  turizmi arttırma konularını konuştuk.”

2013’ün ilk aylarında İsrail-Türkiye ticaret hacmi geçen yılın aynı dönemine göre rekor bir artış göstererek yüzde 13 arttı.

Öte yandan İsrail’in resmi havayolu EL-AL, 6 yıl sonra ilk defa  Türkiye uçuşlarını yeniden başlatmak istediğini açıkladı.

Güvenlik ve yüksek maliyetler dolayısı ile İstanbul-Tel Aviv sefer hattını kaldıran EL-AL havayolları İstanbul’a  yeniden uçmak için İsrail ordusuna başvurmuş durumda.

İsrail’de EL-AL’ın bir ülkeye sefer düzenlemesi için gerekli onayı İsrail ordusu yetkilileri veriyor. Bunun sebebi havayolunun dünyanın en çok tehdit alan kurumlarından biri olması.

Bunca tehdide ve kaçırılma girişimine rağmen şimdiye kadar hiç bir hava korsanı EL- AL uçaklarını kaçırmayı başaramadı.