Macar Başbakanı’ndan şaşırtıcı açıklama

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’in politikalarını 1944 yılında Macaristan’ı işgal etme kararı veren Hitler’in politikalarına benzetti. Devlet radyosunda bir programda konuşan Orban, Merkel’in ülkelerine süvari göndermemesini istedi ve “Bir zamanlar Nazi işgali yaşandı ve bunun iyi bir fikir olmadığı, işe yaramadığı görüldü” dedi. Bu açıklamanın üzerine Alman Başbakanı Merkel Macaristan hükümetinin demokratik olmaktan uzaklaştığını söyledi ancak hemen bir süvari göndermeyeceklerini de belirtti.

İzzet BONOFİYEL Diğer
22 Mayıs 2013 Çarşamba

HAFTANIN SAYILARI: 

8.200.000.000 $ 2011 yılında ABD’de gerçekleşen boşanmalar sonucu verilen toplam nafaka miktarı

78.000 kişi Mars’a tek yönlü gidiş için başvuruda bulunan insan sayısı

 

Patlamaların ardı arkası kesilmiyor

Bu hafta dünyanın her yerinden patlama haberleri geldi. Bağdat’ta patlayan bomba yüklü araç nedeniyle 70 kişi hayatını kaybetti. Basra’da meydana gelen bombalı saldırıda en az 31 kişi hayatını kaybetti.

Çin’in doğusunda bulunan Caofan kentinde bir fabrikada patlama oldu. Beş kişi öldü, 20 kişi hala kayıp. Patlamanın sebebi bilinmiyor.Afganistan’da hükümeti hedef alan bir intihar saldırısı ile hafta başladı. Yılın en kanlı saldırılarından birisi Rusya’nın Dağıstan bölgesinde gerçekleşti. Bomba yüklü bir araç patladı.

 

 

İki FBI ajanı hayatını kaybetti

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanı iki kişi, esir kurtarma ekibinde görevli olarak aldıkları eğitim sırasında gerçekleşen kazada öldüler. Kaza nedeni hakkında bir açıklama yapılmadı. FBI Başkanı Robet Mueller iki cesur ve güçlü çalışanını kaybetmekten dolayı üzüntü yaşadıklarını belirtti. 

 

Çinlilere tükürük uyarısı

Yurtdışına seyahat edecek olan Çinlilere Çin Komünist Partisi’nden uyarı geldi. Her yıl yurt dışına çıkan 83 milyon Çinlinin daha dikkatli ve kibar olmaları gerektiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Wang Yang, Çinli vatandaşların yüksek sesle konuşma ve yerlere tükürme gibi davranışlarının yurtdışında hoş bir tanıtım olmadığını belirtti.

 

Keanu Reeves Cannes Film Festivali’nde

Keanu Reeves’in ilk yönetmenlik denemesini yaptığı Çin destekli kung-fu filmi olan Man of Tai Chi, Cannes Film Festivali’nde görücüye çıktı. Matrix’in çekimlerinde çalıştığı eğitmen Tiger Chen ile arkadaş olduklarını ve birbirlerine hikâyeler anlattıklarını söyleyen Reeves beş yıllık bir zaman içinde kendi hikâyelerini yarattıklarını anlattı. Filmdeki dövüş sahnelerinin 40 dakikalık bir bölümü kapladığı belirtiyor. 

ÇIKAN

Yüzbaşı Chris Hadfield beş ay uzayda kaldıktan sonra dünyaya geri döndü. 

İNEN

Milyarder Richard Branson bir iddiayı kaybettiği için kadın uçuş görevlisi kılığına girmek zorunda kaldı. 

Haftanın Sözü

Kanser riskini azaltmak için iki göğsünü de aldıran Angelina Jolie “Dişiliğimi hiç bir şekilde azaltmayacak güçlü bir karar verdim” dedi.

 

Haftanın Karikatürü: