Esad Tel Aviv’i vurmaya hazırlanıyor

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Sunday Times Esad’ın Tel Aviv’i Rus yapısı uzun menzilli Tishreen füzeleri ile vurmak için hazırlık yaptığını iddia etti.

Dünya 0 yorum
21 Mayıs 2013 Salı

Gazete, Suriye ordusunun karadan karaya gelişmiş bu füzeleri İsrail’in tekrardan ülkeye bir hava harekatı yapması durumunda kullanacağını duyurdu.

Sunday Times haberin kaynağı hakkında detaylı bir açıklama yapmamasına rağmen, bilginin Suriye’yi uydular ile yedi gün 24 saat gözetleyen batılı istihbarat kaynaklarından geldiğini söylemekten kaçınmadı.

Geçtiğimiz beş ay içinde İsrail, üç defa Suriye’ye hava saldırısı düzenleyerek Esad kuvvetlerinin elinde bulunan ve Lübnan’daki  Hizbullah milislerine gönderilmek istenen silahları bombalayarak yok etti.

İsrail Ordusu yaptığı iddia edilen bu saldırıları hiç bir zaman  teyit etmedi.

Öte yandan uluslararası basında son günlerde çıkan birçok haberde Suriye’nin İsrail’e karşı yapacağı bir misillemenin şimdiye kadar hiç olmadığı kadar sert bir askeri müdahale ile sonuçlanacağı ima ediliyor.

Los Angeles  Times haber sitesi,  iki ülke arasındaki gerilimin 1973 Yom Kipur Savaşı öncesi kadar yüksek olduğunu iddia etti.

 

 

1 Yorum