Kilise Yahudilerin yanında

Avrupa’da antisemitizm yükselirken kilise Yahudileri destekliyor

Dünya 0 yorum
17 Mayıs 2013 Cuma

Son yıllarda artan ve bir çok tarihçi tarafından kaynağında çağlar boyunca Hıristiyan aleminin Yahudi aleyhtarlığının yattığı söylenen antisemit provokasyonları önlemek için  kiliseler Yahudi cemaatleri ile ortak çalışma yapacak.

Macar Reform kilisesi antisemit söylemleri ile bilinen sağcı Jobbik Parti üyesi Papaz Lorant Hegedus’u protesto etmek için hazırlık yapıyor. 

Reform Kilisesi’nin Yahudi Cemaati ile ortak yapacağı eylemin amacı;  Macar Protestan aleminin ünlü papazını kendi kilisesinin bulunduğu özgürlük meydanında protesto ederek takipçilerinin mekanında utandırmak...Yaklaşık 100.000 Yahudi asıllı vatandaşı temsil eden Macar Yahudi cemaati, Reform  Kilisesi’nin bu tepkisini memnuniyet ile karşıladı. 

 Siyasi gözlemciler, Macaristan’da Katolik Kilisesi’nin başına Yahudilere yakınlığı ile bilinen Kardinal Peter Erdo’nun seçilmesini  ve din adamının Holokost’u anma törenlerinden Yaşam Yürüyüşü’ne katılmasını da  Katolik kilisesinin aşırı sağcılara karşı bir mesajı olarak nitelendiriyorlar.

 

 

 


1 Yorum