Anneler Günü geçidinde kabus

ABD’nin New Orleans kentinde düzenlenen Anneler Günü geçidinde yaşanan silahlı saldırıda 19 kişi yaralandı. Saldırı esnasında 200 kişilik bir kalabalık sokaktaydı. Şüpheliler hemen olay yerinden kaçtı. Büyük panik yaşayan insanlara ilk müdahale törene katılanlar tarafından yapıldı.

İzzet BONOFİYEL Diğer
17 Mayıs 2013 Cuma

Haftanın Sayıları

70.000.000 Moğolistan’da bulunan tyrannosurus cinsi dinozor iskeletinin yaşı.

33.000.000.000 USD Genetik belirleyici teknoloji sektörüne 2015 yılında harcanacağı öngörülen tutar.

 

“Öfkeliler hareketi” Ispanya meydanlarında

Ispanya’daki ekonomik kriz halkı öfkelendiriyor. Kendilerine “Öfkeliler”(indignados) adını veren bir halk hareketi Sol Meydanı’nda toplanarak hükümeti istifaya çağırdı. Ekonomik kriz nedeniyle sık sık elektrik kesintileri uygulanmasını protesto eden grup hükümetin politikalarını da eleştirdi. Izinsiz gösteri yapan göstericilere polis müdahale etmedi.

 

Süper Mario

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ekonomik veriler sonucunda çok ufak bir ilerleme gösteren euro bölgelerine destek olmak amacıyla bir adım ileriye adım atacağına söz verdi. Euro’nun istikrarı için gereken ne ise yapılacağının altını çizen Draghi; Euro’dan geri dönülemeyeceğini belirtti.

 

Çek Cumhuriyeti şaşırtmaya devam ediyor

Birkaç gün önce Çek Dışişleri Bakanı Karel Shvartsenberg parlamento oturumunda uyuya kalmıştı. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Milos Zeman’ın sarhoş halde yaptığı müze ziyareti kameralara yakalandı. Prag Müzesi’ni gezen Zeman, müzeden önce Rus Büyükelçiliğinde bir kutlamaya katılmıştı. 

 ÇIKAN

Demir Leydi-Iron Lady lakaplı Güney Kore Başkanı Park Geun-hye, ABD Başkanı Obama ile çok verimli bir görüşme yaptı.

INEN

 The Marvel karakterlerinden Iron Man lakaplı Tony Stark, ekranlarda yeni bir süper kahramanla savaşmak zorunda kalıyor.

Haftanın Karikatürü