Çevre için düşünenler, çalışanlar

Çevre
15 Mayıs 2013 Çarşamba

AYIN ÇEVRECi KURUMU:  EMBARQ TÜRKİYE-SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM DERNEĞİ

EMBARQ, 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşudur.  EMBARQ’ın hedefi dünya çapında bölgesel merkez olma özelliği taşıyan şehirlerde kent içi ulaşımda insan odaklı, sürdürülebilir gelişimi sağlamaktır. EMBARQ’ın küresel ağı içinde, Brezilya, Çin, Hindistan, Meksika, Peru ve son olarak Türkiye’den oluşan 6 bölgesel merkez bulunmaktadır.

2005 yılından bu yana İstanbul’da şehir içi otobüs taşımacılığı ve Antalya’da bisikletin şehir içi ulaşıma entegre edilmesi gibi projelerde yer alan kuruluş, geçtiğimiz Kasım ayında kurumsal bir kimlik kazanarak EMBARQ ağındaki yerini aldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı enerji sektörünün deneyimli isimlerinden Ayşe Canan Ediboğlu’nun yürüttüğü EMBARQ Türkiye’nin misyonu; çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorunlarına sürdürülebilir çözümler üreterek şehirlerde yaşam kalitesini iyileştirmektir. 

EMBARQ Türkiye-Sürdürülebilir Ulaşım Derneği ile ilgili daha fazla bilgi almak ve çalışmalarına destek vermek için,

www.embarqturkiye.org websitesini ziyaret edebilirsiniz. 

AYIN ÇEVRECI SÖZÜ

“Gelişmiş bir şehir fakir insanların araba kullandığı değil, zenginlerin toplu taşıma kullandığı yerdir’’ 

Enrique Penalosa

Eski Bogota Belediye Başkanı

AYIN ÇEVRECI KAMPANYASI : UZUN KISA YÜRÜYÜŞ

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre 15-29 yaşları arasındaki gençlerin ölümüne sebep olan birinci neden trafik kazaları. 13 yaşındaki kızını 2010 Dünya Futbol Kupası açılış konserinden dönerken trafik kazasında kaybetmiş bir olan Zoleka Mandela, bu gidişata bir dur demek için Uzun Kısa Yürüyüş Kampanyası’nı başlattı.  Aynı zamanda Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’nın torunu olan Zoleka, dünyanın dört bir yanındaki gençleri, kızı Zenani ve diğer trafik kazası kurbanları anısına Uzun Kısa Yürüyüş Kampanyası’na katılmaya davet ediyor. Kampanyaya katılmak için, öncelikle kampanyanın web sitesinde bulacağınız  “Ben...... için yürüyorum” pankartını hazırlayın.  Seçeceğiniz herhangi bir mekânda kısa bir yürüyüş yapıp, bir fotoğraf çekin.  Yürüdüğünüz yolda, yayalar için herhangi bir tehlikeli kavşak varsa özellikle fotoğraflayın.  Bundan sonra tek yapmaız gereken Facebook, Twitter, Instagram veya Flickr’dan dilediğiniz birini seçerek, fotoğrafınızı sosyal medyada paylaşmak.  Kampanyanın websitesi: http://www.makeroadssafe.org/longshortwalk