İYD Pansiyonerlerine moral günleri...

Toplum
15 Mayıs 2013 Çarşamba

İki derneğin gönüllü hanımları hep birlikte öğlen yemeği yediler. Ardından DYD Hanımlarından Forti Barokas günün sunuculuğunu üstlendi. Barokas “Amacımız senede bir de olsa sizleri ziyaret etmek, eğlendirmek, birazcık da olsa mutlu etmektir,” dedi. Derneğin Sanat Danışmanı Ferit Koen’in yazıp sahnelediği tiyatro oyununda gönüllü hanımlar yeteneklerini sergilediler. Türkü’den pop müziğine kadar pek çok şarkıyı seslendiren dernek hanımlarından sonra sahneyi Yuri Mezock aldı. Dans koreografilerini üstlendiği Yuri’ye bütün bir yıl dans derslerine katılan gönüllü hanımlar da eşlik etti. Gösterinin sonunda sahneye çıkan İYDHanımlar Kolu Başkanı Beki Muaraf, DYD Hanımlar Kolu Başkanı Rozi Siloni’ye ve emeği geçen herkese teşekkür edip bir plaket sundu.

İYD gönüllü üyeleri yoğun bir katılım ile Demirciköy Uzunya’ya düzenlenen bir gezi ile “Anneler Günü”nü kutladı. Hanımlar Kolu Başkanı Beki Muaraf konuşmasında “böyle birliktelikler daha sıkı kenetlenmemizi sağlıyor.” dedi.

Şavuot Bayramı sebebi ile Ulus Musevi Lisesi Öğrencileri Rav Nafi Haleva ve öğretmenleri ile birlikte İYD’yi ziyarette ettiler. Öğrenciler müzik Öğretmenleri Emine Çolak ile verdikleri mini konserin ardından onlarla tek tek ilgilenip hayat hikâyelerini dinlediler. Hepsine birer küçük hatıra dağıtıp anneler günlerini de kutladılar. Daha sonra Nafi Haleva öğrencileri sinagogda toplayıp iyilik yapmanın ne kadar güzel bir meziyet olduğunu ve yapılan iyiliklerin Allah katında karşılıksız kalmayacağı hakkında bir konuşma yaptı. Hanımlar Kolu Başkanı Beki Muaraf da dernek ve yaşlılar hakkında bilgi verdi.