ABD: "Türkiye´nin yanındayız"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen çifte bombalı saldırıyı kınadıklarını belirterek, Birleşik Devletleri’in müttefiki Türkiye’nin yanında olduğunun bir kez daha altını çizdi.

Dünya 0 yorum
13 Mayıs 2013 Pazartesi

Kerry yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Türkiye ile ne kadar yakın ortaklığımız bulunduğu ve son üç ayda  Dışişleri Bakanı olarak benim çalışmalarımın merkezinde, Türkiye'nin ne kadar  hayati bir muhatap olduğu göz önüne alındığında, bu korkunç haber hepimizi,  özellikle kişisel olarak en derinden etkiledi. Müttefikimiz Türkiye'nin  yanındayız." 

Reyhanlı saldırısı ile ilgili olarak ABD Büyükelçiliği de yazılı bir açıklama yaptı.

 Saldırının faillerinin adalet önüne getirilmesi için ABD’nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirten, Büyükelçi Francis J. Ricciardone Jr imzalı açıklama şöyle:  “Amerika Birleşik Devletleri adına, Reyhanlı’da meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca kişinin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi gönderiyorum. Hayatların trajik kaybının yasını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bugün gerçekleşen hain saldırıyı kuvvetli şekilde kınamakta ve bu suçu işleyenleri belirlemek ve yargı önüne getirmek için Türk halkının ve hükümetinin yanında yer almaktadır.”

 

 

1 Yorum