YSK Masa Tenisi Takımı Antalya’dan 3 galibiyetle döndü

Spor
8 Mayıs 2013 Çarşamba

Yıldırımspor Büyükler Masa Tenisi Takımı, Türkiye 1.Liginin ikinci devresinin son 7 müsabakasını oynamak üzere, Bülent Atakan (antrenör-oyuncu), Bahri Çetin, Yosi Namer, Ceki Namer, Nedim Yılmaz ve Alp Kamhi’ den oluşan kadrosu ile Kemer-Antalya’ya gitti.

Kemer Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmalarda, YSK cuma günkü ilk maçını, ilk devrede 3-1 yendiği Burdur-Süleyman Oğuz Okulu takımına karşı oynadı ve 3-0 kazandı.

YSK ikinci maçını İzmir-Altay’a karşı oynadı çekişmeli geçen müsabakayı YSK 3-2 kaybetti.

YSK ilk günün son maçını, ilk devrede 3-0 yenildiği Antalyaspor’a karşı oynadı ve rövanş müsabakasını 3-2 kazanmayı bildi.

Yıldırımspor ilk üç maçın ikisini kazanınca 1.Lig’de kalmayı garantiledi. Bundan sonraki dört müsabakada,1.Lig’de, sporcuların yaptıkları maçlara göre puan sıralamasında, 74 sporcu arasından 3. olan Bahri Çetin (Ligin ilk devresini lider bitiren Bahri Çetin, lig sonunda 39 maçta 33 galibiyet, 6 mağlubiyet aldı. 109 set kazandı, 34 set kaybetti) ile antrenör Bülent Atakan’ı oynatmayıp Ceki, Nedim, Yosi’li kadrosuyla mücadele etti.

YSK  ikinci günkü ilk maçında Bursaspor’a, 3-0 yenildi.

Sonraki maç, Muğla-Telekomspor’a karşı idi. Ligin ilk devresinde 3-1 yendiği rakibine bu sefer eksik kadrosu ile 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

YSK, pazar günkü ilk maçında KKTC-Girne Amerikan Üniversitesi ile karşılaştı,  3-0 yenildi. Ligin son maçını ise İzmir DSİ Spor’a karşı yaptı ve 3-0 kazandı.

Üç gün devam eden 4. etap maçları sonunda, 16 takımın oynadığı Türkiye 1.Ligi’nde KKTC takımı  Girne Amerikan Üniversitesi 58 puanla şampiyon, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (B) takımı ikinci Ankara Tarımspor üçüncü, Ankara Çankaya Üniversitesi dördüncü, Bursaspor da beşinci oldu.

45 puan toplayan Yıldırımspor ile Antalyaspor, İstanbul Veteran Masa Tenisçileri ve Altay sonraki 6., 7., 8. ve 9.luk sıralarını paylaştılar. Burdur-Süleyman Oğuz Okulu, İzmir- DSİ Spor ile Zonguldak-Özel İdare Yolspor takımları ikinci lige düştüler.

 Kadınlar 1.Liginde ise, Bursa-DSİ Nilüfer 60 puanla namaglup şampiyon oldu.