Danimarka başbakanına güvenlik kontrolü

Danimarka’nın ilk kadın başbakanı olan Helle Thorning-Schmidt zor günler geçiriyor. İktidarda olmasına rağmen hükümet kamuoyu yoklamalarında oy kaybediyor. Seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirmediği için halkın tepkisini çeken Schmidt 1 Mayıs konuşması yaptığı Arhus şehrinde ıslıklarla protesto edildi. Başbakan, ucuz uçuşlarıyla bilinen Norveç Havayolları uçuşuna giderken güvenlik kontrolüne tabi tutuldu. Tehlikeli cisim taşımadığı belirlendikten sonra uçağa alındı.

İzzet BONOFİYEL Diğer
8 Mayıs 2013 Çarşamba

Haftanın Sayıları

3.170.000 $  1913 yılından kalma ve üzerinde Özgürlük Heykeli olan beş sentlik madeni para için bir açık arttırmada belirlenen fiyat

3 63 koltuklu İzlanda parlamentosunda yapılan seçimlerde Korsan Partisi’nin kazandığı koltuk sayısı

 

MADURO’DAN SERT AÇIKLAMA

Venezüella’nın yeni devlet başkanı Nicolas Maduro ABD Başkanı Obama’yı muhalefete maddi destek sağlamakla suçladı ve şeytanların başı olarak nitelendirdi. Maduro, emperyalizmin kuklası ve şeytanların başı olan Obama ile aynı masaya oturabileceğini de söyledi. 14 Nisan’da yapılan seçimlerde muhalefetin tüm itirazlarına rağmen 235 bin oy farkla Maduro devlet başkanı seçilmişti.

 

İNGİLTERE’DE HASTANEDE SKANDAL

İngiltere’de bir hastanede ölenlerin yakınlarının izni olmadan çeşitli organlarına el konulup saklandığı ortaya çıktı. Özellikle çocuklara ait olan organların 20 yıla yakın süredir gizlice tutulduğu belirlendi. Bir üniversitenin adli tıp bölümü tarafından polis ve adli tabipler için saklandığı söylenen organlar 2000 yılında üniversitenin bu bölümünün kapanmasıyla belirtilen hastaneye devredilmiş. Aileler, polis ve hastane görevlileri arasında halen görüşmeler devam ediyor.

 

GUANTANAMO’DA AÇLIK GREVİ

Başkanlık seçimleri sırasında Guantanamo Hapishanesini kapatma vaadi veren Obama bu sözünü yeniden gündeme getirdi. Askeri hapishanenin ABD’nin kimliğine ters düştüğünü söyleyen Obama hapishanenin kapatılması gerektiğini düşünüyor. Tutukluların bazıları yıllardır hakim karşısına çıkartılmadan içeride tutuluyor ve pek çok haktan mahrum bırakılıyor. Hapishanede 100’den fazla mahkûm açlık grevinde ve zorla besleniyorlar.

 

KIRGIZİSTAN’DA UÇAK FACİASI

Kırgızistan’da yakıt ikmal uçağı düştü. ABD ordusuna ait Stratotanker KC-135 model uçak havada yakıt ikmali yaparken üç parçaya ayrıldı. Uçak Çuy Eyaletinin batısında Kırgızistan sınırına düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

 

 

Haftanın sözü

 Pentagon bütçesinden önümüzdeki on yılda 500 milyar dolar kısmayı planlayan General James Amos: “Hep daha azı ve daha azını yapacağız. Bu demek değildir ki daha kötü yapacağız.”

 

ÇIKAN

Hawaii’li Amerikan futbolu oyuncusu Manti Te’o San Diego Chargers takımına transfer oldu.

 

İNEN

Amerikan futbolu oyuncusu Tim Tebow NY Jets’ten atıldıktan sonra takımsız kaldı.

 

Haftanın Karikatürü