Neve Şalom Sinagogu’nda görkemli konser

Talmud Tora kuruluşunun 75. yıl dönümü 29 ve 30 Nisan geceleri Neve Şalom Sinagogu’nun mistik atmosferinde görkemli bir konserle kutlandı

Toplum
8 Mayıs 2013 Çarşamba

Talmud Tora kuruluşunun 75. yıl dönümü 29 ve 30 Nisan geceleri Neve Şalom Sinagogu’nun mistik atmosferinde görkemli bir konserle kutlandı

Cemaatin gösterdiği yoğun ilgiyle gerçekleşen etkinlik, ilk gecenin sunuculuğunu üstlenen Donna Üçüncü Kasuto’nun açılış konuşmasıyla başladı. Talmud Tora Başkan Vekili Yusuf Andiç yaptığı konuşmada kurumun kısaca tarihçesini ve amacını anlattı. Kariyerlerinin temelini Talmud Tora’da atmış ve bu kuruma çok emeği geçen üç değerli büyüğün özgeçmişleri ve hayatlarının dönüm noktaları hakkında kısaca bilgiler veren Kasuto’nun sunumunun ardından, Talmud Tora adına onurlandırılmak üzere Hahambaşı Rav İzak Haleva’ya; Cemaat Başkanı İshak İbrahimzadeh, Bet Din Üyesi Rav Moşe Benveniste’ye; Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto ve Bet Din Üyesi Rav Yeuda Leon Adoni’ye; Hahambaşılık Eğitim Komisyonu Başkanı Hayim Yanarocak plaketlerini sundular.

İsrail İstanbul Başkonsolosu, Cemaat Başkan Vekili, Aşkenaz Cemaati Başkanı, Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri, Bet Din Üyeleri, müşavirler, vakıf, dernek, cemaat kurum başkan ve yöneticilerinin de katıldığı gecede Talmud Tora Başkanı Yusuf Kohen başta olmak üzere, Yöneticileri ve Halkla İlişkiler Komisyonu Levavi Grubu da hazır bulunarak misafirleri kapıda karşıladılar.

Konserde yer alan orkestrayı cemaatimizin içinden yetişen yeteneklerden klavyede Cefi Sağlamlar, gitarda İzi Eli, flütte Barış Zilberman, bateri ve perküsyonda İzzet Hiçkalmaz, basgitarda Cem Stamati, çelloda Sabi Şamarya oluşturdu. Orkestranın piyanistliğini ve şefliğini Orhan Şallıel ve müzik prodüktörlüğünü İzzet Bana üstlendi.

Cenk Rofe, Ediz Bahar ve İzzet Barokas’ın seslendirdikleri birbirinden güzel şarkılardan etkilenen katılımcılar kimi zaman duygulanarak hüzünlendiler, kimi zaman da hep birlikte nakaratlara coşarak eşlik ettiler.

Bu organizasyonun sanat danışmanlığını üstlenerek Talmud Tora Kurumu’na verdiği destekden dolayı Selim Hubeş’e teşekkür edilirken, gecenin mimarı Momo Gözcü Eskenazi’ye plaketini Neve Şalom Başkanı Daryo Katalan verdi.

 

Aynı coşkunun yaşandığı 30 Nisan gecesinin hoşgeldiniz konuşmasını Luiza Uçki yaparken, Rav’ların bir gece önceki plaket alma görüntüleri barko vizyondan verildi.

Gecenin sonunda çiçek verilen Levavi Başkanı İzabella Kandiyoti, Talmud Tora Caddebostan Başkanı İzak Babat’ı , eski dönem başkanlarından Selim Azuz’u, Başkan Yusuf Kohen’i ve Başkan Vekili Yusuf Andiç’i misafirlerin huzuruna davet ederek, emek ve destekleri için teşekkürlerini sundu. Cemaati bir araya getirebilecek daha nice güzel etkinliklerde Talmud Tora çatısı altında buluşmayı dileyen ekip, hep birlikte geceye son verdiler.