McCain: “İsrail’in Suriye saldırıları Obama’yı etkileyecektir”

ABD Senatörü John McCain basına yaptığı açıklamada, İsrail’in Beşar Esad kuvvetlerine karşı yaptığı hava saldırılarının Obama yönetimine bir baskı oluşturacağını söyledi.

Dünya 0 yorum
6 Mayıs 2013 Pazartesi

İsrail son 48 saat içinde Suriye yönetiminin stratejik tesislerini iki defa bomba yağmuruna tuttu.

Tel Aviv yönetiminin en büyük kaygısı Suriye’de bulunan uzun menzilli roketlerin ve kimyasal silahların İran güdümündeki Hizbullah’ın eline geçmesi.

Hizbullah eğer bu silahları eline geçirirse konuşlandığı Lübnan’dan rahatlıkla Tel Aviv’i vurabilir.

ABD iki  senedir süren  Suriye iç savaşının yayılarak radikal bir çatışmaya dönüşmesinden endişe ediyor.

Washington’daki birçok siyasi, çeşitli fırsatlarda yaptıkları konuşmalarda, Obama yönetimine çağrıda bulunarak bu savaşın bir an evvel durdurulması gerektiğini belirtiyorlar.

Siyasi gözlemciler Obama’nın savaşı bitirmek için her türlü diplomatik girişimi yapmasına rağmen bir kara harakatını kesinlikle düşünmediğini söylüyor.

İsrail Ordusu ise, Suriye’den bir misilleme beklemediklerini belirtirken saldırının ayrıntıları ile ilgili uluslararası basının sorularını cevapsız bıraktı.

Öte yandan New York Times, yüksek rütbeli bir Suriye subayına dayanarak verdiği haberinde,  İsrail’in hava saldırıları sonucu, Şam yönetiminin onlarca elit askerinin öldüğünü, kimyasal silah depolarının yok edildiğini iddia etti.

1 Yorum