Sakat Gazze’li bebeğe İsrailliler kucak açtı

Anne babası tarafından terkedilen ve genetik bir hastalık sonucu yaşaması için kolları ve ayakları kesilmek zorunda kalan 3 yaşındaki Gazzeli Muhammed al Farra büyükbabası ile birlikte İsrail’in Tel Hashomer hastanesinde yaşıyor.

Dünya 0 yorum
3 Mayıs 2013 Cuma

Muhammed’in sağlık faturalarını hem ailesi hem de Filistin yönetimi ödemeyi reddedince hastane doktorları bir fon oluşturarak küçük Gazze’linin tüm bakımını üstlerine aldılar.

Muhammed doğar doğmaz yaşadığı bir rahatsızlık dolayısı ile Gazze’den İsrail’e hastaneye  getirilmiş ve akraba evliliği nedeniyle olan genetik bir hastalığı ortaya çıkmıştı.

Doktorlar, vücudunda doğal olarak çalışması gereken bağışıklık sisteminin görevini yerine getirmemesi sonucu tüm uzuvlarında enfeksiyon beliren çocuğun el ve ayaklarını kesmek zorunda kalmıştı.

Gazze’nin bazı yörelerinde  çocuklar halen kuzenleri ile evlendiriliyorlar ve  nesiller boyunca süre gelen bu durum genetik hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Muhammed’in yaşadığı bir diğer trajedi de, babasının ondan utanarak küçük çocuğu terk etmiş olması.

FÖY yönetimi bu tip davranışlar ile elinden geldiğince mücadele etse de bölgenin  ataerkil toplum yapısına sahip olan insanlarına söz geçirmek son derece zor.

 

Babalar, kadını da çocuğu bıraksın diye boşanmak ile tehdit edince hiç bir geliri olmayan ve dul kalmak istemeyen kadın çaresiz yavrusunu terk edebiliyor.

 

 

 

1 Yorum