ABD: Yeniden tasarlanmış bir bomba Fordo’yu delebilir

Pentagon hali hazırda sığınak delmek için kullanılan bombalarda yapılacak bir değişiklik ile İran’ın Fordo nükleer tesislerini çalışmaz hale getirebileceğini gizli bir oturumda İsrailli yetkililere açıkladı.

Dünya
3 Mayıs 2013 Cuma

Wall Street Journal Gazetesi’nin haberine göre, Pentagon İsraillilere yeni tasarladığı sığınak delici bombayı tanıtarak Tel Aviv’i İran’a karşı tek başına harekata girişmekten vazgeçirmeye çalışıyor.

Gazete, Amerikalı yetkililerin İsrailli sivil ve askeri yetkilileri Pentagon’a çağırarak sığınak delici bombanın patlama görüntülerini ve verdiği hasarı anlatan çok gizli bir videoyu izlettiğini iddia etti.

Gösterilen videodan sonra İsraillilere brifing veren ABD’li subaylar videoda gösterilen bombanın daha ileri bir versiyonunu geliştirdiklerini açıkladılar.

ABD genelkurmayının tüm bu çabasının ardında, İsrail’i son çare olarak tek başına İran’a yapacağı konvansiyonel  bir saldırıdan vazgeçirmek yatıyor, Pentagon daha evvel yaptığı çeşitli açıklamalarında İsrail’in tek başına İran nükleer tesislerini kullanılamaz hale getiremeyeceğini ifade etmişti.