Alex Fenerbahçe’yi unutamıyor!

Fenerbahçe’den ayrılan ve ülkesinin Coritiba takımıyla anlaşan Brezilyalı Alex de Souza, Sarı-Lacivertli takımda geçirdiği günlerini unutamadığını söyledi

Spor
1 Mayıs 2013 Çarşamba

Coritiba’nın yıldız oyuncusu Alex de Souza, Fenerbahçe’deki yıllarını büyük bir sevgi ve özlemle andığını söyledi.

2004 ve 2012 arasında formasını terlettiği Sarı-Lacivertli ekiple sayısız başarının altına imza atan Alex, kariyerini ülkesinde sürdürüyor. LANCE! Net’e konuşan Brezilyalı oyuncu, Türkiye’yle bağlantısını hiçbir zaman kaybetmeyeceğini ifade ederken “Ne zaman Fenerbahçe’yi aklıma getirsem, çok güçlü şeyler hissediyorum. Türkiye’de yaşadığım tecrübeler eşsizdi. Böylesine muazzam anlara tanıklık ettiğim için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum” sözlerini kullandı.

“BÜYÜK KIZIM  İSTANBUL’DAKİ  ATMOSFERİ  ÖZLEDİ”

Fenerbahçe’de çok güzel yıllar geçirdiğini söyleyen Alex, “Türklerle bağlantılarım çok kuvvetli. Fenerbahçe’den ayrılırken şu ifadeyi kullandım: ‘Bu kulüp bir futbolcusunu kaybetti ama bir taraftarını kazandı.’ Bu bir gerçek. Fenerbahçe’yi unutmuş değilim,” dedi.

Ailesinin Brezilya’daki yaşantısına değinen efsane oyuncu, “Kızlarım futbolla çok da ilgili değil. Büyük kızım İstanbul’da büyüdü, Fenerbahçe atmosferini yaşadı ve oradaki tutkuyu gördü. Dolayısıyla buradaki birkaç maçı izlediğinde hayal kırıklığına uğradı. Çünkü burada Türkiye’deki gibi bir atmosfer yok,” şeklinde konuştu.

 

DÜNYA KUPASI HAYALİ YOK

Coritiba’daki günlerinin iyi geçtiğini ifade eden Alex de Souza, Brezilya Milli Takımı’na seçilme ihtimaliyle ilgili olarak ise “Son olarak 2003 yılında kadrodaydım. Scolari şimdiden kupada mücadele edecek kadrosunu oluşturuyor. Benim tek dileğim, tüm taraftarlar gibi, Brezilya’nın doğru kadroyu oluşturması ve taraftarlarla bütünleşerek başarılı olması,” ifadelerini sarf etti.