SSM’de ‘Oryantalizmin 1001 Yüzü’

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, yeni sergisiyle Oryantalizmin 1001 yüzünü mercek altına alıyor. Sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, 19. yüzyıl Oryantalizmine odaklanırken, “Oryantalizm” teriminin kaynağına inerek bilim dünyasından arkeolojiye, mimariden dünya sergilerine, fotoğraftan modaya uzanan pek çok konudaki etkilerine ışık tutuyor. 11 Ağustos’a kadar SSM’de ziyaret edilebilecek sergi süresince konferans programları, film gösterimleri, çocuk ve yetişkin eğitimleri gerçekleştirilecek.

Tuna SAYLAĞ Sanat
1 Mayıs 2013 Çarşamba

L.A. Dance Project ilk kez Türkiye’de

Ünlü Fransız koreograf ve dansçı Benjamin Millepied tarafından kurulan ve yönetilen L.A. Dance Project, farklı bir dans deneyimiyle 10 Mayıs akşamı İş Sanat’ta sahne alıyor. Geleneksellikten uzak, deneyselliğe açık topluluğun koreografı B. Millepied 2014’de Paris Opera ve Balesi’nin Dans Direktörü olara görevine başlayacak. 2010 yılında Natalie Portman ile rol aldığı ve aynı zamanda koreografisini yaptığı Darren Aronofsky’nin ‘Black Swan’ (Siyah Kuğu) filmiyle ünlüler kervanına katılan Millepied, zarafet ve maharet dolu koreografilerinden dolayı eleştirmenler tarafından övgüler alıyor.

Burcu Bukem Kuru, Donatella De Caro ve Jerfi Aji’den Opera Aryaları

Casa d’Italia, Avrupa Günü münasebetiyle 11 Mayıs Cumartesi akşamı Soprano Burcu Bukem Kuru, Mezzo soprano Donatella De Caro ve Piyanist Jerfi Aji’nin seslendireceği ‘Opera aryaları’ konserine ev sahipliği yapacak. Dinletide Bellini, Puccini, Mascagni, Tosti ve daha birçok İtalyan bestecinin eserleri seslendirilecek.