Kanada’da terörist alarmı

Kanada polisi terör saldırısı hazırlığında olan iki El Kadie militanını yakaladı. Teröristler amaçlarının bir yolcu trenini raydan çıkartmak olduğunu belirttiler. İki terörist polise verdikleri ifadede talimatların El Kaide’nin İran kanadından geldiğini ancak İran hükümeti tarafından desteklenmediği söylediler.

İzzet BONOFİYEL Diğer
1 Mayıs 2013 Çarşamba

Haftanın Sayıları

6.600.000.000 $

Tayland’daki Siam Makro isimli marketler zincirinin satış bedeli.

 136.000.000.000 $

Associated Press Haber Ajansı’nın twitter hesabı hack’lendikten sonra borsadan çekilen hisse bedeli. Tweet’te “Beyaz Saray’a yapılan saldırıda Barack Obama yaralandı” ifadesi yer aldı.

 Brezilya’da polisler hapiste

Brezilya’nın Sao Paolo kentinde 23 polis 1992 yılında gerçekleşen hapishane katliamında suçlu bulundu. Polisler, on üç mahkumu öldürmekle suçlandı. Polisler 156 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. O günkü olayda toplamda 111 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Fransa eşcinsel evliliği kabul etti

Fransız hükümeti parlamentoda yapılan 136 saatlik bir münazaradan sonra eşcinsel evlilik kanununu kabul etti. Bu sayede eşcinsel evliliği ve evlat edinmeyi yasal hale getiren on dördüncü ülke oldu. Seçimler sırasında François Hollande’ın vaatlerinden biri olan “eşcinsel evlilik yasallaşacak” sözünü yerine getirmiş oldu.

 

ÇIKAN

Horacio Cartes, Paraguay’ın yeni devlet başkanı seçildi.

 

İNEN

Guetamala’nın eski diktatörü General Jose Efrain Rios Montt, Ixil Etnik grubunun soykırımı ile suçlanıyor.

 

 

PYONGYANG NÜKLEER TESİSİ KAPANDI

Dünya ülkelerinin tepkisi işe yaradı. Batıdan gelen baskılara dayanamayan Kuzey Kore, Pyongyang nükleer tesisini bu ay kapatma kararı aldı. Ancak başka bir tehlike ile dünyayı karşısına almaya hazırlanıyor. Güney Kore’nin baskısına rağmen daha önceden kapatılmış olan Kaesong endüstri parkını nükleer denemeler yapmak için açmayı planlıyor. Güney Kore ile müzakere masasına oturmayı ret eden Kuzey Kore’yi zor günler bekliyor.

 

 

Haftanın Sözü

İtalya’nın yeni Başbakanı Enrico Letta “Avrupa’nın kemer sıkma politikalarını kolaylaştırmak için çalışacağız,” dedi.

Haftanın karikatürü