12 yaşın hayal krallığı

Küçük yaşta şiirin büyülü dünyası ile tanışan Erim Habib, çocuk gözüyle gördüklerini ve çocuk kalbiyle hissettiklerini bir kitap haline getirdi. “Şiir Krallığı” çocukluktan ergenliğe girmek üzere olan Erim’in henüz hayallerinden kopmadan önce yazdığı şiirleri kitap haline dönüştürürken aynı anda topluma olan sosyal sorumluluklarını da yerin getirmeye çalışmasının eseri

Virna BANASTEY Çocuk-Aile 0 yorum
25 Nisan 2013 Perşembe

Çocuk-Aile sayfamızın editörü Raquel Aşkaner Habib’in oğlu olan Erim, yaşıtlarının bilgisayar oyunları ile vakit geçirdiği bir dönemde, kendi yaşından beklenmeyecek bir olgunlukla bir şiir kitabı çıkardı. Bununla kalmayıp, kitabının tüm gelirini UNICEF’in eğitim kampanyasına bağışlayan Erim, sosyal sorumluluğuyla da tüm genç nesle örnek olacak bir adım attı.

Erim öncelikle seni tanıyabilir miyiz?

On iki yaşındayım ve Özel Açı Okulları’na gidiyorum. Spor olarak kayak ve Uzakdoğu dövüş sporlarını yapıyorum.

Şiirle tanışman nasıl oldu?

İlk olarak okulda bir derste şiir yazmam istendiğinde ilk şiirimi yazmıştım. Bundan bir sene sonra şiirlerimi biriktirmeye başladım ve hemen sonraki  sene şiir kitabımı hayata geçirmeye karar verdim.

Bir kitap çıkarma fikri nasıl doğdu?

Kitap çıkarma fikri annemden doğdu. İlk başlarda fikir biraz saçma geldi ve sadece şiir yazmaya devam ettim. Uzun bir süre şiirlerimi biriktirdim. Fakat bundan birkaç ay önce annem bu işi yeniden gündeme getirdiğinde kitap fikri aklıma yattı ve birlikte bu fikri hayata geçirmeye başladık.

Bu süreçte sana kimler destek oldu?

Bu süreçte bana projemin ilk tohumunu atmama yardım eden canım annem, her konuda hep destek olan babamcığım, UNICEF ile bağlantımızı kurmakta bize yardım eden annemin dostu Zeynep Abla, kitabın tasarımında tüm yaratıcılığı ile destek olan Fatoş Abla ve değerli ekibi, yayınevinden Birol Abi, sosyal sorumluluk projemi hayata geçirmeme imkân veren UNICEF ve değerli zamanını ayıran Alanor Olalı yardım etti. Tabii ki daha bir sürü kişi de destek oldu. Kitabım için şiirlerime yorum yazan UNICEF Başkanı Sayın Talat Halman, Yankı Yazgan, Sunay Akın, Pınar Reyhan Özyiğit, Nurduran Duman, Aytül Akal ve sevgili öğretmenim Pınar Baysal’ın destekleri de çok yardımcı oldu.

Bu kitabın  devamını getirmeyi planlıyor musun?

Evet, kitabın devamını getirmeyi planlıyorum. Hatta şiirlerimin temasını, amacını ve görsellerini bile kafamda planlamaya başladım. Ama önce ilk kitabımı iyice satmalıyım ki istediğim yardımı UNICEF’e yapabileyim.

Yaşıtlarına vermek istediğin bir mesaj var mı?

Yaşıtlarıma şunu söylemek isterim; her zaman sevdikleri şeyi yapsınlar; çünkü sevilerek yapılan her şey bir sanat ve sevilerek yapılan şeyden çıkan sonuç ise her zaman bir sanat eseridir.

 

ERİM’İN KALEMİNDEN

Hayata Bakış Açım

Sensin benim kanatlarım

Sen yoksan ben uçamam

Asla özgür kalamam

Şuracıktan ayrılamam

Kendi yolumu bulamam

Bir türlü yaşayamam

Asla özgür kalamam

Köşesiz kare gibiyim

Şu küçük dünyada

Tek taraflı para gibiyim

Çünkü hiç sevilmedim

Ocak 2012

1 Yorum