ŞAMPİ... Galatasaray

Üç kulvarda devam eden Fenerbahçe ve tek hedefi lig şampiyonluğu olan Galatasaray liderlik için kıyasıya bir mücadele verdi. “Verdi” diyorum çünkü yüzde 99 ihtimalle ilk ikinin şekillendiğini düşünüyorum.

Cem MENASE Spor
25 Nisan 2013 Perşembe

Öncelikle iki takımın da bu sene Avrupa’da ülkemizi çok başarılı bir şekilde temsil ettiğini belirtmek lazım. Avrupa için iki takım da güçlerine göre son aşamaya kadar geldiler. Hatta Fenerbahçe’nin bir adım ekstra bile gittiğini düşünüyorum. Galatasaray Şampiyonlar Ligi çeyrek finali için yeterince kalifiye olsa da Fenerbahçe bana göre UEFA yarı finali için +1 bir takım. Ne takım oyunu anlamında ne de bireysel olarak o seviyede değiller. Bu anlamda iki takım da görevini gayet iyi yerine getirmiştir, bundan sonra önemli olan istikrarı sağlayıp gelecek yıllarda da bunu devam ettirmek.

Gelelim lige… Ligi Galatasaray’ın, bir mucize olmazsa, şampiyon bitirdiğini söylemek mümkün. Fatih Terim 6. kez Galatasaray ile şampiyonluk yaşamış olacak. Bu sene Galatasaray kadro kalitesi itibariyle ligi zirvede bitirmeseydi zaten büyük bir sürpriz olacaktı. Ligin çok üzerinde bir konumdalar ve eğer doğru transferler yaparlarsa gelecek senenin de en büyük favorisi olacaklar diye düşünüyorum. Buna rağmen özellikle Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra Galatasaray’ın bir tek lige odaklanmış olması avantajdı. Fenerbahçe ise üç kulvarda olmanın dezavantajını yaşadı. Bu konuda zihinsel ve fiziksel olarak çok yorgun olduklarını tahmin ediyorum ama bana göre lige havlu atmasına sebep olan Gençlerbirliği maçında farklıydı. Kafalar artık tamamen UEFA’ya kaymış diye düşünüyorum. “Yarı final oynayacağız daha ne olsun” gibi bir ligi bırakma durumu göründü. Futbolcular artık Benfica maçını bekliyor durumdaydı. Gençlerbirliği çok daha istekliydi, skor gayet normal.

Sonuç olarak, Galatasaray 1, Fenerbahçe 2 bitirecek gibi görünüyor. Burada çok önemli sorulardan biri Galatasaray Kadıköy’e tur atmaya gelecek mi? Fenerbahçe taraftarı arka arkaya ikinci kez böyle bir travmayı kaldırmaz diye düşünüyorum. Öyle bir durumda Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman görevlerinden istifa ederler diye tahmin ediyorum. Önümüzdeki sezona çok önemli transferler yapmazsa Fenerbahçe sezona yine ikinci favori takım olarak başlar. Bunun sebebi Galatasaray’ın seviyeyi çok farklı bir noktaya taşımış olması.

Bütün bunların yanında Fenerbahçe tarihinin en önemli maçlarından birine perşembe günü Kadıköy’de çıkacak. Lige havlu atmalarına rağmen Fenerbahçe taraftarının stadı sonuna kadar doldurup 90 dakika destek vereceği kesin. Benfica çok güçlü takım ve turun favorisi olarak görünüyor. Fakat Kanarya eğer cesaretli bir şekilde oynarsa Portekiz’e avantajlı gidebilir diye düşünüyorum. Gol yemeden maçı bitireyim diye savunma ağırlıklı çıkarsa daha önceki maçları referans olarak alabiliriz, işi çok zor olur. Galatasaray’a lig şampiyonluğu hayırlı olsun, Fenerbahçe’ye ise UEFA’da başarılar.