Sanatta kısa kısa:Akbank Sanat’ta sahne dansçıların

Akbank Sanat, 30 Nisan günü gerçekleştirilecek dans atölyesi kapsamında ‘Uri & Johan ile Yolculuk, 5 Duyu’ ve ‘Sidra’nın Yorumu’ isimli üç ayrı dans gösterisine ev sahipliği yapacak. Uzun yıllardır birlikte çalışan ve 2003 yılından bu yana dünyaca ünlü uluslararası pek çok dans grubunun koreografisini gerçekleştiren İsrailli Uri Ivgi ve Johan Greben’in hazırladığı ‘Uri & Johan ile Yolculuk’, izleyiciyi tutkulu ve teatral bir yolculuğa çıkarıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
24 Nisan 2013 Çarşamba

Naile Akıncı İş Sanat Kibele Galerisi’nde

İş Sanat Kibele Galerisi, 10 Nisan-25 Mayıs tarihlerinde cumhuriyet dönemi ressamlarımızdan Naile Akıncı’nın 75 yıllık sanat hayatını kapsayan eserlerini bir araya getiriyor. Müzelerden ve özel koleksiyonlardan derlenen yapıtların oluşturduğu sergi, Akıncı’nın sanat yaşamına başladığı 1949’dan günümüze kadar uzanan sürecin değişik evrelerini içeriyor. Peyzaj ressamlığında, kendine özgü yansıtma üslubuyla yeni bir soluk yaratmayı başaran sanatçı,  ‘Eyüp Çeşitlemeleri’ başlıklı eserleriyle ile öne çıkıyor.

 

‘E Cosi - işte böyle’ resim ve fotoğraf sergisi

Yiğit Yazıcı, ‘E Cosi-İşte Böyle’, sergisiyle 25 Nisan- 25 Mayıs tarihleri arasında Gallery LiNART’ta sanatseverlerle buluşuyor. Renkleri ustalıkla kullandığı eserleri ile tanınan ressam Yiğit Yazıcı, Gallery LiNART’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ‘E Cosi-İşte Böyle’ sergisinde hiç bilinmeyen yönleriyle karşımıza çıkıyor. Yazıcı, sergisinde bir ilke imza atarak tablolarının yanı sıra, çektiği fotoğrafları da sergiliyor. Hayatta en önemli şeyin kendisini özgürce ifade etmek olduğunu ve bunun için resim yaptığını belirten Yazıcı, bu sergisiyle iç dünyasının kapılarını sanatseverlere aralayarak herkesi şaşırtıyor.

Fulya Sanat’ta Jerfi Aji ile oda müziği konseri

Jerfi Aji (piyano), Friedemann Eichhorn (keman) ve Yelda Özgen Öztürk’den (çello) oluşan üçlü, 25 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’da Fulya Sanat Merkezi’nde bir konser verecek. Farklı zaman dilimi ve farklı türlerde eserlerin harmanlandığı konserde sanatçılar,  İhsan Özgen’in ‘Üç Nefes Üzerine Çeşitlemeler’, Beethoven’in ‘Ghost’ Triosu, Arvo Part’ın ‘Mozart-Adagio’ ve Piazzolla’nın Latin Amerika tangolarına yeni bir tını kazandırdığı coşkulu eseri ‘Buenos Aires’te Dört Mevsim’ i yorumlayacaklar.

 

 

CRR’de büyük gümbürtüye hazır olun!

Huzurlarınızda Balkan Brass Battle! Fanfare Ciocarlia ve Mahala Rai Bandal; Romanya’nın taşralı veteranları, şehirli gençlerle ağır sıklet unvan maçına çıkıyor! Geçtiğimiz senelerde pirinç üflemelilerinin bu destansı karşılaşması karşısında mest olan seyirciler bu yıl da 6 Mayıs’taki bu müzikal düelloyu kaçırmayacaklardır.