Time dergisi dünyayı etkileyen 100 kişiyi açıkladı

Time dergisi bu haftaki sayısında dünyayı etkileyen 100 kişiyi açıkladı. Time100 adı altında yayınlanan dergide dünyanın değişik ülkelerinden birçok sanatçı, bilim adamı, siyasetçi ve önemli şahsiyetleri yer aldı. Bu kişilerden biri de Fettullah Gülen oldu. Gülen ‘gölgelerdeki öğretmen’ konu başlığı ile yazıldı. Ayrıca Abdullah Öcalan, ‘mahkum ve arabulucu’ sıfatıyla yer aldı.

İzzet BONOFİYEL Diğer
24 Nisan 2013 Çarşamba

47.800.000 2012 yılının son üç ayında satılan iPhone sayısı

1.000.000 Game of Thrones adlı dizinin üçüncü sezonunun ilk bölümünün yasadışı indirilme sayısı.

 

Pervez Müşerref’e ev hapsi

Pakistan eski Genelkurmayı ve Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’e Pakistan mahkemesi tarafından gözaltında tutulma kararı çıkartıldı. Eski başkan iki gün ev hapsinde tutulmak üzere polis eşliğinde İslamabad’daki evine götürüldü. Gözaltına alınma sebebi ise; 2007 yılında yargı ile hesaplaşma olayında hakimleri usulsüz tutuklatmak.

 

Brezilya kupa hazırlıklarında sınıfta kaldı

2013 FIFA Konfederasyon Kupasına ev sahipliği yapacak olan Brezilya zor günler yaşıyor. Haziranda gerçekleşecek olan kupada 6 farklı stadın restore edilmesi gerekli. Restorasyon için ayrılan bütçe 450 milyon dolar. Restorasyonların 16 Nisan’a kadar bitmesi gerekiyordu. FIFA’nın tüm uyarılarına rağmen sadece iki stadın restorasyonu tamamlandı. Bu hızla giderse Brezilya kupasında maçlar birkaç statta oynanmak zorunda kalabilir.

 

Çin’de 7 büyüklüğünde deprem

Çin Siçuan eyaletinde meydana gelen depremde 200’den fazla kişi hayatını kaybetti. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede çok sayıda bina yıkıldı. Depremin ardından kaydedilen artçı sarsıntı sayısı 1165 ve sarsıntıların en büyüğü 5,8 olarak ölçüldü. Depremden 1,5 milyon insanın etkilendiği belirtildi.

 

Tesco Amerika’dan çekiliyor

Ülkemizde Kipa adı altında faaliyet gösteren uluslararası marketler zinciri Tesco 2012 yılı vergi öncesi kârını açıkladı. Kârı geçen seneden bu yana yüzde 51 azalan Tesco yeni kararlar almaya hazırlanıyor. İngiliz devi firma ABD’de bulunan Fresh & Easy mağazalarının 199 tanesini zarar ettiği için kapatma kararı aldı. 

 

ÇIKAN

Venezüela’nın yeni devlet başkanı Nicholas Maduro yemin ederek görevine başladı.

 

İNEN

Nicholas Sarkozy 2007 yılındaki seçimlerde Libya devrik liderinden 1,5 milyon Euro almakla suçlandı. 

 

Haftanın Sözü

Enrique Pena Nieto Meksika’nın yeni cumhurbaşkanı olduktan sonra “Meksika yeniden güçlü bir devlet olacak” dedi.

 

Haftanın Karikatürü