‘Gazze’ye gideceğim’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’ye yapacağı ziyaretin ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi

Dünya
24 Nisan 2013 Çarşamba

“KERRY KEŞKE SÖYLEMESEYDİ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir gündemde olan Gazze ziyareti ile ilgili olarak son noktayı koydu. Ziyaretin ertelenmesinin söz konusu olmadığını kaydeden Erdoğan, “Ben zaten ABD ziyaretinden sonra gideceğimi söyledim. Erteleme yok” dedi.

Başbakan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, “Bence, Başbakan Erdoğan, Gazze ziyaretini ertelemesi iyi olur” açıklamasını hakkında, “Keşke söylemeseydi. Şık olmadı. Hükümet Sözcümüz Bülent Bey gereken yanıtı verdi. ABD’ye seyahatimiz var, orada konuşulurdu” dedi. 

 

TARİHİ GÖRÜŞME YAPILDI

Pazartesi günü, Türk ve İsrailli yetkililer Mavi Marmara’dan sonra ilk kez birlikte masaya oturdular. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenecek tazminat tutarını görüşmek için Ankara’ya gelen İsrail heyetinde İsrail Başbakanı Netanyahu’nun danışmanı Yaakov Amidror ile emekli diplomat olan Yosed Ciehanover yer aldı. Görüşmeleri yürüten Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, yaptığı açıklamada bir rakam müzakeresi yapılmadığını belirtirken tazminatın belirleneceği parametreler üzerinde görüştüklerini açıkladı.